Medi ambient

L'ACA va destinar 410.000 euros l'any passat a les lleres gironines

Més de 240.000 euros van ser per reparar els danys provocats pel temporal de la tardor del 2014

En total, va fer una trentena d'actuacions a la demarcació

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va destinar, l'any passat, uns 410.000 euros a fer una trentena d'actuacions de manteniment i conservació de lleres a les comarques gironines, actuacions que es fan a través de Forestal Catalana (empresa pública dependent del Departament d'Agricultura). A tot Catalunya, va fer 200 actuacions, amb una inversió total de 2,5 milions.

En totes les actuacions, les tasques van consistir, fonamentalment, en la retirada de vegetació morta en zones que poden afectar infraestructures amb poca capacitat de desguàs. A més, també es va retirar vegetació al·lòctona invasora que dificultava el comportament hidràulic normal dels rius o les rieres i es va substituir per vegetació pròpia, es van estabilitzar talussos mitjançant tècniques d'enginyeria naturalista en zones amb usos consolidats en perill i es va millorar l'estructura de la vegetació de ribera. L'ACA remarca que totes les tasques es van fer adaptant-se a les característiques específiques dels hàbitats concrets i respectant al màxim l'entorn per evitar interferir en el correcte desenvolupament dels cicles naturals de la fauna i la flora autòctones.

Danys del temporal

Gairebé la meitat de les actuacions (13) i el 60% de la inversió a les comarques gironines (240.000 euros) van ser per retirar taps i reparar els danys provocats pel temporal de la tardor del 2014. Les principals actuacions de retirada de taps de vegetació, pel volum d'inversió destinada, van ser a la riera Figueres, entre Figueres i Vilabertran, i al riu Onyar i afluents, a Riudellots de la Selva, Fornells, Quart i Girona, amb 50.000 euros cadascun. Concretament, l'actuació a la riera Figueres va ser al tram aigües amunt de la rotonda de la carretera a Llançà fins a la confluència amb el Manol (incloent-hi la riera la Calçada, que n'és un afluent) i la de l'Onyar i afluents, al tram aigües avall del polígon industrial de Riudellots fins a aigües amunt a la zona de la Creueta de Girona. També sobresurt l'actuació a la riera Seca i a la riera Susvalls, als termes de Campllong i Cassà de la Selva, amb 42.000 euros destinats. En aquest cas, el tram reparat va ser aigua avall dels encreuaments amb la C-56 fins a la confluència amb la riera Gotarra.

Pel que fa a les actuacions de manteniment ordinàries, destaquen les efectuades a la Muga, amb un 60.000 euros destinats en total. S'hi van fer quatre actuacions: una a la zona de Pont de Molins, Boadella i les Escaules, una altra a Cabanes, i dues en zones urbanes, a Castelló d'Empúries i a Pont de Molins. Cal dir que, en les zones urbanes, l'ACA es fa càrrec del 80% i la resta ho han d'assumir els ajuntaments.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foto fixa del jove empordanès

FIGUERES

Fortià fa un pas més en la restauració de la Casa de la Reina Sibil·la

FORTIÀ

Les dessaladores són la clau per treure pressió als rius

barcelona
Medi Ambient

L’esport més sostenible

Barcelona

El reciclatge a Salt creix un 33% l’últim any

salt

El delta de l’Ebre té dues noves reserves de fauna salvatge

barcelona
San t Feliu de Pallerols

Nova seu de Selvans al mas Vallac

ERC no vol més màquines a la llacuna de la Tordera

girona / madrid
Olot

Millores a les places del centre