Medi ambient

Llafranc i els Griells esperen la sorra de sa Riera, a Begur

CiU d'aquest darrer municipi qüestiona que s'hagi apilat l'àrid a la platja sense el vistiplau de Costes per escrit

L'alcalde begurenc diu que n'ha informat verbalment i s'han avançat a la temporada de bany

L'excedent de sorra apilat en un extrem de la platja begurenca de sa Riera interessa als municipis amb dèficit, sobretot a Palafrugell –per regenerar la platja de Llafranc– i Torroella de Montgrí –als Griells–. L'alcalde de Begur, Joan Loureiro (ERC), que també ha ofert sorra a Sant Feliu de Guíxols, ho va revelar en el ple de dimarts al vespre, després que el portaveu de CiU, Joan Català, qualifiqués els moviments de terres d'“agosarats”, perquè no hi ha autorització per escrit del Servei Estatal de Costes, i demanés pels camions d'àrid que havien sortit de la platja cap a la seu de l'empresa constructora que feia els treballs, a Verges.

El tinent d'alcalde de Platges, Francesc Pilsà (PSC), va confirmar que l'empresa s'havia endut alguns camions cap a Verges, però va defensar que “només la sorra contaminada i bruta a l'extrem on desemboca la riera”. Pilsà es va queixar que ara Català critiqués operacions similars a les encarregades quan era alcalde, però el portaveu de CiU va aprofitar la rèplica per llançar un altre dard, en recordar que Loureiro, aleshores convergent, era el seu regidor delegat de platges.

L'alcalde va insistir que “no es fa res que no es fes ja anys enrere” i que n'ha informat verbalment el delegat de Costes. També va defensar que la retirada de la sorra permet donar visibilitat al problema de l'excedent, de cara al ministeri, i que l'apilada s'ha fet amb antelació per no crear problemes als establiments i els banyistes durant la Setmana Santa. La intenció, en espera de rebre l'autorització de Costes, és fer el traspàs d'uns “80 o 90 camions de sorra” entre finals d'abril i inicis de maig, un cop hagin passat possibles llevantades, i falta acordar en el preu del transport amb els ajuntaments interessats.

Moció a Sant Feliu

D'altra banda, CiU de Sant Feliu de Guíxols reclamarà avui al ple que el municipi porti part de l'excedent de sa Riera a la badia guixolenca, com es va fer el 2013. El tripartit local, però, hi votarà en contra perquè no hi veu una solució duradora.

Crítiques de CiU al nou pàrquing obert a Begur

El nou aparcament de la Vinya de l'Artiga, amb un centenar llarg de places per a vehicles i autocars a l'entrada del municipi des de Regencós i Fornells, tot just s'acaba d'estrenar i també va aportar al grup de CiU munició política en el torn de precs i preguntes. Català va demanar dades sobre les empreses que han treballat en l'obra, i va denunciar que els fanals que l'han il·luminat per Setmana Santa provenien de la desmantellada discoteca Carpa's, propietat del primer tinent d'alcalde, Marià Renart. “Ja hi tornem a ser, amb dubtes i sospites sobre la taula”, va dir el portaveu de CiU. Loureiro va respondre que els fanals aprofitats eren una solució provisional, i que després de la urbanització de l'esplanada es reordenarà l'espai. L'alcalde va argumentar que amb CiU no s'hauria pogut habilitar l'espai i que és una solució més econòmica per pal·liar necessitats puntuals d'aparcament a l'estiu i alguns caps de setmana, més viable que no pas construir un gran pàrquing subterrani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona