Medi ambient

Altafulla es prepara contra el mosquit tigre

També s'ha actuat contra la presència de l'escarabat morrut a les palmeres

L'Ajuntament d'Altafulla començarà, a final d'abril, una campanya de sensibilització contra el mosquit tigre, que enguany s'ampliarà a altres zones del municipi. Durant tres anys, les actuacions de la campanya es van centrar a les zones de Sant Antoni, Brises del Mar i Hort de Pau, però aquesta temporada s'ampliarà el perímetre d'acció. La campanya consisteix a fer una sèrie de rondes per sensibilitzar la població sobre les mesures que ha de prendre per evitar la presència del mosquit i es farà un porta a porta en aquells indrets on s'ha de practicar un tractament. L'any passat, les zones on la presència del mosquit tigre va ser més freqüent van ser la de Baix a Mar, l'Hort de Pau, la Rasa i el vial de Lluís Companys. Precisament, en aquests àmbits és on s'ha notat una disminució de l'insecte, a causa dels efectes de la campanya. L'empresa Blau i Verd serà l'encarregada del seguiment de la campanya, que s'estén des de final de maig fins al mes d'octubre.

El control del morrut

D'altra banda, la regidoria de Medi Ambient, mitjançant l'empresa FitoNatur, va realitzar dijous passat una nova actuació de tractament fitosanitari de les palmeres afectades per la plaga de l'escarabat morrut. Quan va arribar la plaga a Altafulla, una vuitantena de palmeres van ser afectades pel morrut, algunes de les quals van morir. Les tasques de control, però, van permetre de recuperar uns quants exemplars, tot i que cada any en van sorgint de nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona