Medi ambient

Inicien a Girona un servei de missatgeria sostenible

Tres tricicles elèctrics inicien el projecte, de Càritas, per repartir paquets, de moment pel Barri Vell

L'Ajuntament vol promoure l'extensió del sistema

La ciutat de Girona està a punt d'estrenar un servei de repartiment de paquets a través de tricicles elèctrics. Després de quinze dies de proves, a partir del maig començaran a circular tres vehicles per repartir paquets. En una primera fase, pel Barri Vell, però amb vocació d'estendre's ben aviat a l'Eixample, Sant Narcís i Montjuïc, segons va explicar ahir la gerent d'economia solidària de l'empresa d'inserció de Càritas (Ecosol), Anna Güell: “El projecte treballarà en dos sectors que estan en creixement, com són l'entrega a domicili i la mobilitat sostenible; dos nínxols de mercat amb futur per a les empreses d'inserció.” Ara s'estrenen amb tres treballadors, però l'objectiu és ampliar-ho fins a cinc en una segona fase.

Amb aquest objectiu han arribat a un acord amb les empreses ASM –que els ha ajudat també en el procés de formació dels nous empleats– i DHL. El nou servei treballarà des de les instal·lacions de la fundació Drissa, a l'avinguda Sant Narcís, on caldrà anar a buscar els paquets que no es puguin entregar a domicili. Güell va destacar la col·laboració i complicitat de l'Ajuntament de Girona en facilitar-los l'accés al Barri Vell més enllà de la restricció actual d'horaris. Dels tres vehicles, dos són de segona mà per començar el servei, però l'altre –vegeu la foto– és un prototip dissenyat per tres estudiants de la Universitat de Girona (UdG) en el marc dels seus projectes de final de carrera.

El regidor de Mobilitat de Girona, Joan Alcalà, va celebrar l'estrena del servei i va recordar que el consistori ja treballava en la creació d'un servei semblant en el marc del pla de mobilitat: “Ja treballàvem en aquesta línia, fins i tot a través de la cerca de fons europeus per poder-ho desenvolupar.” Alcalà va dir que la voluntat és anar generalitzant aquesta mena de distribució de mercaderies sostenible. En fases posteriors, va indicar, podria passar a disposar d'un espai on els camions poguessin descarregar les mercaderies de petites dimensions que es distribuirien posteriorment amb sistemes com els tricicles elèctrics que ara entren en funcionament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona