Medi ambient

El Suprem admet a tràmit el recurs de la PDE

El Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs contenciós administratiu contra el pla hidrològic de l'Ebre presentat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), Depana, setze ajuntaments ebrencs, dues entitats municipals descentralitzades i dos consells comarcals. “L'acceptació del recurs al Suprem ens reforça i demostra que totes les accions de la PDE per qüestionar el pla hidrològic de conca obtenen resultat”, va manifestar el portaveu de la PDE, Manolo Tomàs.

Ara la PDE haurà d'aportar informació complementària a la que ja va presentar per formular el recurs al Suprem i que es basa en l'incompliment de la instrucció de planificació hidrològica estatal, la llei d'aigües i les directives comunitàries d'hàbitat, aus i aigua. “El recurs té molta similitud amb la queixa que estem preparant per presentar a la Comissió Europea”, va dir Tomàs. També el govern de la Generalitat va presentar un recurs al Suprem, tot i que és diferent del de la PDE i els ajuntaments ebrencs.

L'admissió a tràmit del recurs al Suprem arriba la mateixa setmana que s'ha fet públic l'informe dels eurodiputats que és crític amb el pla hidrològic. “Esperem que la Comissió Europea faci cas als eurodiputats i aturi el pla hidrològic, que suposaria la mort del Delta”, va manifestar l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona