Medi ambient

Preparen una ruta a peu de dos dies per conèixer la Selva

La Transelva és una iniciativa dels vuit instituts amb distinció d'escola verda

Professors i alumnes dels centres sortiran de Sant Hilari i arribaran a Lloret passant per camins i pistes forestals

Els vuit instituts de la comarca de la Selva amb distinció d'escola verda preparen una ruta a peu de dos dies per conèixer la comarca (la interior i la marítima). Els centres escolars han organitzat la primera edició de la Transelva, un recorregut de 58 quilòmetres per camins i pistes forestals entre Sant Hilari Sacalm i Lloret de Mar.

Un dels promotors de la ruta explica que la Transelva vol ser un pas més (i de més transcendència) en les accions que han endegat els centres per afavorir la protecció del medi ambient. Des del 2008 els instituts feien una trobada anual d'escoles verdes, i personal de l'institut de Santa Coloma va decidir organitzar la ruta.

Els instituts adherits al programa Escoles Verdes de la comarca de la Selva són: Antoni Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm, Montsoriu d'Arbúcies, Riells i Viabrea, Rocagrossa de Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners, Sils, Vescomtat de Cabrera d'Hostalric i Vidreres. Des de fa temps hi ha grups en aquests centres que promouen la recollida de paper o d'olis o l'embolcall ecològic, iniciatives que els permeten tenir la distinció d'escola verda.

Nit a l'institut

Els organitzadors han preparat una ruta de dos dies i quatre trams. El primer és de Sant Hilari Sacalm a Santa Coloma de Farners (30 km), i el segon, de Santa Coloma a Lloret de Mar (28 km). El primer dia hi ha els trams Sant Hilari-Joanet-Sant Pere Cercada (1) i Sant Pere-Santa Coma (2); el segon, Santa Coloma-Estanys de Sils-Vidreres (3), i Vidreres-Lloret de Mar (4). Els participants dormiran la nit del primer dia al gimnàs de l'institut de Santa Coloma.

La Transelva estava prevista per ahir i abans-d'ahir. Els instituts la van ajornar per mal temps i volen fer-la aviat. Entre docents i alumnes, hi havia 87 inscrits. La Transelva té la col·laboració del Consell Comarcal i els ajuntaments, que destinaran agents de la policia local a vetllar per la seguretat.

LA XIFRA

58
quilòmetres
és el recorregut previst per la Transelva, que enllaçarà els centres escolars amb distintiu d'escola verda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona