Medi ambient

política municipal

medi ambient

Mataró manté el compromís contra el canvi climàtic

L'any passat l'Ajuntament va gastar en la implantació d'aquest pla més de 6 milions d'euros

La ciutat ha executat gairebé la meitat de les accions previstes

La gestió de la recollida de la brossa, la principal inversió

Mataró va gastar l'any passat més de sis milions d'euros en la implantació del pla de lluita contra el canvi climàtic. El document, que recull el compromís de la ciutat vers la sostenibilitat, s'ha acomplert en gairebé el 50% des de la seva posada en marxa, l'any 2009. La millora de la recollida selectiva de la brossa mitjançant contenidors diferenciats d'envasos, vidre i cartró i del sistema porta a porta als comerços i grans productors va ser la principal inversió que l'Ajuntament va fer durant el 2015. En aquest sentit, la nova concessió del servei va ampliar el nombre de contenidors que han permès que gairebé a tota la ciutat n'hi hagi per a les cinc fraccions dels residus. Les altres accions destacades en aquest àmbit són la millora de la xarxa de clavegueram i d'abastament de l'aigua potable.

La regidora d'Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat, Núria Calpe (CiU), fa una valoració positiva del ritme de les actuacions, tenint en compte que la crisi econòmica ha afectat la inversió destinada per les diferents administracions a molts dels temes relacionats amb la sostenibilitat durant els darrers anys. Segons l'avaluació feta, de les 150 accions previstes inicialment per l'any 2015, 11 estan pendents d'execució, 64 s'han començat, 39 estan en estat avançat de realització, 8 s'estan culminant, 14 en finalització contínua ja que s'han de desenvolupar anualment, i 13 s'han acabat.

Pel que fa a l'energia sostenible, que ha de permetre acomplir els objectius de reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, el nivell executat durant el mateix període és del 41%, 2,8 punts més respecte al 2014. Calpe defensa l'esforç que els serveis municipals fan per encaminar l'activitat diària cap a la filosofia de l'estalvi energètic i de la sostenibilitat. “Com a Ajuntament, hem de donar exemple per estendre la filosofia de respecte al medi ambient a la resta de ciutadans”, hi afegeix.

L'eficiència energètica de les indústries

Mataró posa a l'abast de les indústries un nou programa per aconseguir que redueixin el consum energètic, guanyin competitivitat i contribueixin també a la reducció de gasos d'efecte hivernacle. La campanya consisteix a oferir-los fer una auditoria per disminuir la seva factura.

Bons hàbits per estalviar en les factures

Els bons hàbits, sovint molt senzills de portar a terme, permeten estalvis de milers d'euros en la factura energètica. Així ho han demostrat l'institut Miquel Biada o la piscina municipal, dos equipaments públics de la ciutat que han reduït notablement el consum. El centre educatiu ho va fer l'any 2014 en l'equivalent a 7.300 euros, mentre que la piscina ho va aconseguir en 3.200 euros. Apagar llums innecessaris, desconnectar manualment els endolls o apagar els monitors dels ordinadors, entre altres mesures, són el que ha servit per pagar menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona