Medi ambient

política municipal

medi ambent

Tarragona crearà una comissió que vetllarà per l'estat dels seus boscos

El grup de treball estarà format per l'Ajuntament, els bombers, Protecció Civil i associacions veïnals

Els barris de llevant i de Sant Salvador demanen neteja

Els veïns dels barris de llevant de Tarragona volen posar fi a la sensació d'inseguretat que suposa viure a prop de zones forestals en risc d'incendi. L'Ajuntament de Tarragona ha acceptat la proposta de la Federació de Veïns de l'Àrea de Llevant de crear un grup de treball coordinat per la regidora de Medi Ambient, Ivana Martínez, amb representants dels Bombers de la Generalitat, Protecció Civil i les federacions d'associacions de veïns de llevant i de ponent, a més de tècnics i representants municipals.

L'objectiu de la comissió serà estudiar quin és l'estat que presenta la zona forestal de la ciutat, analitzar les mesures preventives i de neteja, i traslladar propostes per minimitzar el risc d'incendis. La presidenta de la federació de llevant, Gemma Fusté, assegura que, a causa de la proximitat de Sant Joan i de l'estiu, augmenta força la preocupació dels veïns dels barris de llevant, “ja que la majoria de camins i boscos estan pendents de netejar i algunes parcel·les privades també”. Fusté considera que cal millorar notablement la partida pressupostària anual que l'Ajuntament destina a neteja de boscos: “Amb 12.000 euros no es poden fer actuacions importants.” L'única excepció és la urbanització d'Entrepins, on Protecció Civil va fer una actuació el desembre passat perquè la considerava una zona d'extrema urgència.

El president de l'Associació de Veïns de Sant Salvador i Sant Ramon, Toni García, lamenta l'últim incendi que va cremar dilluns quasi set hectàrees de vegetació al costat del riu Francolí, a prop de Santa Isabel, que va provocar el patiment dels veïns per les seves propietats. García assegura que “amb aquest ja són deu els petits incendis registrats enguany”. L'entitat veïnal s'ha reunit amb els ajuntaments de Tarragona, els Pallaresos i Perafort perquè prenguin mesures als seus termes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona