Medi ambient

turisme

medi ambent

El relaxament del límit d'immersions a les illes Medes continua encallat

Centres de busseig xifren en divuit mil les capbussades perdudes l'any passat

Les empreses d'immersió de l'Estartit no se'n surten amb el nou pla rector d'usos i gestió (PRUG) que relaxi els límits vigents a les immersions –un màxim diari de 450– en aigües de les illes Medes. El document estava emparaulat amb l'anterior conseller d'Agricultura i Medi Ambient, el socialcristià Josep Maria Pelegrí, però amb la sortida, primer, d'Unió del govern de la Generalitat i els posteriors canvis de titulars i adscripció de competències, “no s'ha mogut ni un paper” des de fa més d'un any, lamentava ahir el representant dels centres de busseig de l'Estartit, Ramon Siliceo.

El nou PRUG va ser qüestionat per científics coneixedors dels ecosistemes de les Medes i grups ambientalistes, que qüestionaven que el nombre màxim d'immersions anuals s'incrementaria de 60.000 a 77.000. Però des dels centres d'immersió argumenten que el que persegueixen és adaptar les restriccions a la demanda real, de manera que en dies festius es puguin fer més immersions que entre setmana, fora de la temporada estival. El president dels centres d'immersió de la Costa Brava, Genís Dalmau, argumentava ahir que el 2015 es van deixar de fer unes divuit mil immersions, tot sumant-hi les perdudes en dies de baixa afluència de bussos i jornades amb mala mar.

Siliceo defensava que els centres ja respecten la regulació ambiental fent menys immersions en les zones que presenten més riscos biològics i més al voltant de les boies on l'ecosistema submarí no perilla. Els professionals també recorden que la Generalitat recapta uns 350.000 euros anuals en concepte de la taxa que els submarinistes abonen per cada capbussada a les Medes, una xifra que s'incrementaria amb el PRUG.

Auguren un bon any per al sector a la Costa Brava

L'associació Costa Brava Sub, que aplega 35 empreses d'immersions entre Portbou i Blanes, augura que la temporada del 2016 es mourà com a mínim en els números de l'any passat, en què ja van començar a notar una certa recuperació del turisme internacional. Enguany, la inestabilitat pels atemptats i accidents aeris que han afectat Egipte, on hi ha dos paradisos internacionals per als submarinistes –Xarm el- Xeikh i Hurgada–, podria fer que es registressin més reserves, i per això han intensificat els contactes i la presència en fires a França i el Regne Unit. D'altra banda, pensant en el mercat català, ofereixen fins a final de juny batejos i iniciacions per captar clients nous. Ahir també van presentar el nou vídeo promocional sobre els atractius de l'activitat a la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona