Medi ambient

MEDI AMBIENT

Costes adjudica les obres del Molinet per 575.000 euros

Els treballs de l'Estat per acabar el passeig marítim a l'extrem nord de l'Estartit començaran a la tardor

El contracte preveu que durin sis mesos i el cap de Costes carrega contra les crítiques de CDC

El cap del servei estatal de Costes a la demarcació, Jordi Planella, va anunciar ahir l'adjudicació de les obres per reparar el passeig marítim del Molinet, a l'extrem septentrional del nucli de l'Estartit. El contracte, que ha recaigut en l'oferta de l'empresa MAB SL, se signarà la setmana vinent per un import de 575.204,34 euros –sense comptar-hi l'IVA– perquè els treballs puguin començar acabada la temporada d'estiu. El pressupost dels treballs quan es van posar a subhasta, l'any passat, era de 965.431 euros.

Amb una durada prevista d'uns sis mesos, Planella explicava que la intervenció es resoldrà “abans de la Setmana Santa de 2017”. El passeig va estar més de dotze anys tancat com a conseqüència de les esllavissades, tot i algunes reobertures puntuals als mesos d'estiu, i després dels treballs per consolidar els penya-segats del cap de la Barra, el consistori el va condicionar provisionalment la primavera del 2014, en espera de les obres que l'Estat tot just ara ha desencallat.

Mur reforçat i paviment

El projecte constructiu preveu el reforç i la fonamentació dels murs existents, per prevenir esvorancs per l'embat de les onades al ferm, a més del formigonatge de dos trams nous de trinca i la col·locació de blocs d'entre 4 i 6 tones a l'escullera allà on s'han detectat més deficiències. Pel que fa a l'espai de trànsit, hi haurà un paviment asfaltat al tram transitable per a vehicles i un tractament diferenciat amb llambordins a la zona exclusiva per als vianants. L'obra també inclou la instal·lació d'una nova barana al llarg dels 260 metres de passeig i l'estesa de serveis, enllumenat i bancs.

LA XIFRA

0,57
milions
costaran les obres per reparar el passeig del Molinet. Havien sortit a subhasta per poc menys d'un milió.

Planella renya Cordon i desmenteix Xuclà

El cap de Costes, Jordi Planella, no va desaprofitar l'anunci de l'adjudicació per renyar l'alcalde, Jordi Cordon, que en els darrers anys s'ha queixat, per exemple, del retard de l'obra o els problemes als Griells. Planella va defensar que el municipi ha rebut “un terç dels tres milions que el govern de l'Estat ha destinat al litoral de la Costa Brava en la darrera legislatura” 2011-2015, i va refutar les crítiques del diputat electe convergent Jordi Xuclà, que en la recent campanya va acusar el PP de no invertir-hi ni un euro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona