Medi ambient

Medi ambient

Alerta a Santa Coloma pel baix nivell dels pous d'aigua

L'Ajuntament demana als veïns un consum assenyat per evitar restriccions futures

Ha reduït el reg dels jardins públics i la neteja viària com a prevenció

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha fet un crit d'alerta als veïns perquè gastin menys aigua a causa del baix nivell dels pous d'aigua d'abastament municipal. En un comunicat de premsa, el consistori demana “responsabilitat” en la vida diària per evitar situacions de risc que podrien significar restriccions d'aigua per a “grups de risc”, detalla l'alcalde colomenc, Joan Martí (ERC).

El batlle va explicar que els pous del municipi es nodreixen d'aigua de la riera de Santa Coloma, cosa que es fa molt difícil per la sequera dels últims mesos. “Hi ha un problema d'abastament”, admet.

L'equip de govern (ERC i MES) demana la col·laboració dels veïns i que redueixin “al màxim la utilització de l'aigua potable per a piscines i jardineria”. També es proposa utilitzar el rentavaixelles i la rentadora quan siguin plens i col·locar una ampolla plena dins el dipòsit de vàter per reduir el consum a la meitat.

Des de fa dues setmanes, l'Ajuntament de Santa Coloma ha reduït la quantitat d'aigua apta per al consum humà que s'utilitza en la neteja de carrers. “Només es fa servir la que és imprescindible per motius higiènics i sanitaris”, destaquen.

L'alcalde ja va recordar en l'últim ple que cada any per aquestes dates la riera queda força eixuta, i que l'Ajuntament ha demanat a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que n'analitzi les causes. “L'Ajuntament manté els contactes amb la Generalitat i l'ACA per exigir que es compleixin els compromisos de cabals també a la nostra riera; sabem l'estacionalitat de la riera, però també la sobreexplotació que se'n fa des del punt de vista industrial”. El consistori vol que es verifiqui si les concessions s'ajusten a les necessitats de les empreses, i es demanaria, “si fos el cas”, que es canviessin prioritzant l'ús públic de l'aigua per sobre dels usos industrials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona