Medi ambient

Medi ambient

La platja de Viladecans és distingida pel seu valor ecològic i natural

Cal Francès i el Remolar reediten la bandera Platges Verges d'Ecologistes en Acció

El segell s'ha atorgat aquest any a 28 platges, la majoria a Tarragona

Les platges de cal Francès i del Remolar, situades a Viladecans, han estat distingides un cop més per Ecologistes en Acció pel seu valor natural, i han aconseguit per quart any el segell de Platges Verges que atorga l'entitat. Es tracta de les úniques platges de la demarcació de Barcelona que han obtingut el guardó, ja que la resta de platges, 26, pertanyen al litoral tarragoní. En l'acte de lliurament, que va tenir lloc a finals de juliol a Alcanar, els organitzadors van explicar que el reconeixement té com a objectiu “valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del medi els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals en el seu estat natural, protegides d'agressions tant urbanístiques com industrials”.

Cal Francès i el Remolar són les dues platges que estan més a prop del Prat, i estan situades dins dels espais naturals protegits del delta del Llobregat. Es tracta de platges que no tenen cap mena de servei, i estan envoltades de dunes on nidifiquen alguns ocells que es troben en perill d'extinció, com ara el corriol camanegre. També s'hi troben plantes com ara la campaneta, el melgó i el lliri de mar. Cal Francès i el Remolar s'han mantingut sense cap edificació propera per la seva proximitat a l'aeroport i perquè en el passat a la façana litoral de Viladecans s'hi concentrava un conjunt de càmpings que dificultava l'accés a les platges.

Viladecans té un litoral de 2,7 quilòmetres de longitud, repartit en quatre platges. Les dues que estan més a prop de Gavà sí que tenen serveis, com ara parcs infantil, dutxes i barets. Per primer cop, el conjunt de platges ha rebut aquest any el distintiu estatal SICTED, que reconeix uns nivells de qualitat homogenis. No s'aplica només a platges, ja que a Viladecans el tenen, entre altres, el teatre Atrium, l'edifici firal Cúbic i l'hotel Ibis.

Pel que fa al segell Platges Verges, en aquesta setena edició s'ha repartit entre 12 municipis que sumen un total de 28 platges. El més premiat ha estat l'Ametlla de Mar, ja que l'han aconseguit set platges que en formen part. La segueix Tarragona, amb guardons a cinc platges, i Deltebre, amb tres. També han estat distingides diferents platges pertanyents als municipis d'Alcanar, l'Ampolla, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Sant Carles de la Ràpita, Amposta i Sant Jaume d'Enveja.

LA XIFRA

2
platges de Viladecans
han estat distingides aquest any amb el segell Platges Verges d'Ecologistes en Acció.

LA DATA

22.07.16
es va celebrar
l'acte de lliurament del guardó a 28 platges catalanes a l'ajuntament d'Alcanar.

Ja s'ha reobert el pont del Remolar

Rosa M. Bravo

Ja s'ha obert al pas de vianants el pont de la desembocadura de l'estany del Remolar, una passarel·la de fusta que comunica les platges de Viladecans i el Prat. El pont es va tancar el mes d'abril per tal de garantir la tranquil·litat que necessiten durant el període de cria les aus que nidifiquen a la platja dels espais naturals del delta. A la platja del Remolar es poden trobar espècies com ara el corriol camanegre i el corriol petit. La platja del Remolar és una de les últimes de la costa metropolitana on aquestes aus instal·len el niu, i la zona on nidifiquen es delimita amb cordes i tanques per vetllar per la seva preservació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona