Medi ambient

medi ambient

38 hectàrees de les Gavarres a cost zero per preservar el paisatge de Castell d'Aro

El municipi tanca un conveni amb l'orde religiós dels Focolars per obtenir una gran finca de bosc

Conté fonts i vol gestionar-la amb entitats ambientalistes

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro passarà a ser propietari d'una gran finca forestal de 38 hectàrees que s'estén des del límit septentrional urbanitzat de Castell d'Aro, des del barri de la Coma i el torrent –pel costat de Ponent– i les urbanitzacions de Can Manel –a Llevant– i el Mas Nou –pel nord–. L'operació es materialitzarà arran d'un conveni urbanístic signat aquest mes entre el govern municipal (CiU i PSC) i l'orde religiós dels Focolars, titular fins ara de la parcel·la, tot concentrant-hi els aprofitaments urbanístics que corresponen al municipi per l'edificabilitat d'altres terrenys de la congregació catòlica posseeix en altres sectors del municipi.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Josep Maria Solé, destaca que “la finca inclou la font del Ferro, la de la Boixa, la del Poeta Sitjà, la del Pum i la de l'Acàcia”, ja incloses en el sender de la ruta de les Fonts. Però, de retruc, un dels fets destacables és que “es protegirà paisatgísticament bona part de l'entorn” no urbanitzat de les muntanyes dins del PEIN de les Gavarres que arreceren Castell d'Aro, explica el regidor, que afegeix a les 38 hectàrees la gran finca municipal de Vallvanera, cedida ja fa anys pels promotors de la urbanització del Mas Nou.

El conveni resta ara a exposició pública, abans no pugui ser ratificat en el ple municipal del mes vinent o, a tot estirar, a l'octubre. Solé avança que els plans del govern municipal són ara el disseny “d'un pla de gestió forestal sostenible” per als terrenys, on no descarten obrir algun sender nou per fer més accessible el patrimoni antropològic que recupera el municipi, sobretot pel que fa a les fonts.

La intenció és obrir-hi un debat amb les entitats ambientalistes, començant pel grup local de natura Sterna i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres-Marítima, per a la conservació dels espais.

LA XIFRA

0
euros
de despesa municipal implicarà per al municipi l'adquisició de 38 hectàrees forestals a Castell d'Aro.

La reparcel·lació de Can Manel, en ple procés

A més de l'assignatura pendent, complexa, del Mas Nou, el municipi va resolent la reurbanització d'àrees residencials que arrossegaven dèficits pendents. En el cas de Can Manel, limítrof amb la finca que passarà a mans municipals, Solé explica que treballen en el procés de reparcel·lació, també complicat perquè el nombre de finques lliures existents s'haurà de reduir perquè arribin al mínim per ser edificables, segons la normativa vigent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona