Administracions

municipal

pressupostos

El suport del PSC permet aprovar el pressupost a Salt

Va votar-hi en contra CiU i es van abstenir PxC, C's i Canviem Salt

El regidor Jaume Torramadé (CiU) va destacar l'afany recaptatori de la proposta i el regidor d'Hisenda, Toni Vidal, li ho va negar

El ple de Salt va aprovar ahir el pressupost per al 2017 amb els vots dels grups de govern (ERC, amb cinc regidors, i Independents per Salt, IpS-CUP, amb tres) i els tres regidors del PSC. CiU va votar-hi en contra i PxC, C's i Canviem Salt es van abstenir.

El vot a favor del PSC es basa en un acord de deu punts. Destaca el desenvolupament d'un pla estratègic per a la lluita contra l'atur –s'hi dedicaran 500.000 euros–, la creació d'una taula de mobilitat que estudiarà l'aplicació de les zones blaves i verdes d'aparcament entre d'altres aspectes i l'obertura d'un espai per presentar denúncies a l'edifici de l'ajuntament.

La portaveu del PSC, Iolanda Pineda, va destacar que els tres mesos de negociacions “han servit per reconstruir la confiança” amb el govern. El regidor d'Hisenda, Toni Vidal, va assenyalar alguns dels aspectes més remarcables de la previsió de comptes per a l'any vinent. Va assegurar que es tracta d'un “pressupost de caire social i que dona resposta a les necessitats del municipi”. El pressupost de la corporació per a aquest 2017 és de 24.806.207,85 euros, un 1,9% més que el de l'exercici anterior.

La despesa financera es continua reduint aquest any, en la línia dels darrers. En concret, el 2017 es preveu que sigui de 447.313,13. Aquesta xifra és un 16,7% menor que la del 2016. Pel que fa a les inversions, pujaran 228.702,38 euros. Són una vintena d'inversions, la més gran de les quals és de 85.110,83 euros per a la instal·lació de serveis al terreny de l'escola Gegant del Rec. La segueixen una de 35.000 euros en equips informàtics, 27.500 euros per a seguretat i 25.211,17 euros per a inversió en locals, en l'àrea de comerç, entre d'altres de menor import. Del total d'inversions, la Diputació n'aportarà més de la meitat, 119.422 euros.

Molt crític amb els comptes va ser el portaveu de CiU, Jaume Torramadé. El regidor va considerar que era un pressupost “no adequat a la situació del municipi”. Va posar en relleu el “desmesurat” creixement de la previsió d'ingressos de multes, que “passa de 900.000 euros en el pressupost del 2016 a 1.100.000 euros en el del 2017”. Els ingressos reals per aquest concepte el 2016 han estat de 740.000 euros, va dir. L'increment pressupostat té l'origen en la voluntat d'instal·lar tres caixes de radar i un radar en tres punts del municipi, i l'ampliació de les zones blaves i la creació de noves verdes d'aparcament. Torramadé va acusar el govern d'estirar més el braç que la màniga i d'haver fet un pressupost “recaptatori i repressiu”, ja que l'increment d'ingressos es basa, segons va dir, “en multes i zones verdes i blaves”. Vidal va desmentir-ho dient que les mesures sobre mobilitat decidides s'ajusten a les necessitats d'un municipi de les dimensions de Salt.

Torramadé va protestar també pel romanent negatiu de tresoreria amb què s'ha tancat el 2016 (353.528,75 euros) i l'entrada en un pla de sanejament. El regidor d'Hisenda va assegurar que no el preocupava especialment el pla de sanejament perquè estava vinculat al reconeixement del dret a cobrar una subvenció de la Generalitat. En concret per les obres que es van realitzar a final d'any per remodelar la plaça Llibertat, perquè entrés dins la continuació del pla de barris Salt-70, que acabava a final del 2016.

A més, ahir va formalitzar-se la renúncia de Núria Tió com a regidora d'ERC (al govern). Tió serà substituïda per Fermí Cunill, número 6 de la llista dels republicans en les últimes eleccions municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona