Urbanisme

El consistori de Blanes farà un crèdit de dos milions per millorar la zona de s'Auguer

S'han començat els tràmits per redactar el projecte, que preveu millorar el clavegueram

També es preveu un crèdit de 16 milions per a la ciutat esportiva

L'Ajuntament de Blanes demanarà un crèdit de dos milions d'euros per invertir a l'àrea de s'Auguer-sa Massaneda, com a part del pla de barris. La regidora d'Urbanisme, Pepa Celaya, va explicar els antecedents del pla, que es va signar amb la Generalitat el 2010 i preveia una inversió de nou milions d'euros. No es va arribar a executar en el termini previst i l'Ajuntament va negociar una pròrroga amb una nova proposta que redueix la inversió a 2,5 milions. Els diners seran sobretot per arreglar el clavegueram, però també es condicionaran alguns carrers del barri de s'Auguer, i també es preveuen ajuts per als que hi tinguin habitatges i vulguin arreglar les façanes. Per això, va explicar Celaya, caldrà aprovar una nova ordenança.

Tot i estar d'acord amb les millores del pla de barris, molts grups es van mostrar crítics amb el deute que es generarà amb els dos milions que es demanaran a crèdit, entre ells el PP (malgrat que hi va votar a favor), la CUP, perquè s'entra en un sistema “de bombolla de deute amb els bancs”, i ICV-EUiA (que ahir va incorporar de nou Marian Anguita al grup, que estava de baixa). El seu portaveu, Joan Salmerón, va lligar el crèdit dels dos milions a una operació d'endeutament més gran que preveu un crèdit de setze milions per pagar la ciutat esportiva, “que la Generalitat ens obliga a pagar eludint el que van dir que era un projecte de país”. Tot plegat, va dir, tornarà a situar l'endeutament “a dalt de tot”.

El regidor d'Hisenda, Nicolás Laguna, va recordar que els dos milions (que encara s'estan negociant) ja es preveien en el pla econòmic i financer que coneixen tots els regidors, segons el qual, a final de mandat l'endeutament se situarà per sota del 70%, “lluny del 96% que vam heretar”. El pla també preveu els setze milions per pagar el deute de la ciutat esportiva, però Laguna va dir que està deslligat del crèdit de dos milions, que es negociarà amb banca privada (l'altre és de l'Institut Català de Finances).

L'aprovació de l'expedient de modificació de crèdit per finançar el pla de barris només va tenir el suport del govern i la resta de grups hi van votar en contra. El punt que preveu l'actuació del barri de s'Auguer, però, va tenir el suport de tots els grups, excepte la CUP, que es va abstenir.

Advertència d'ICV i Batega pels càmpings

ICV-EUiA i Batega van advertir ahir l'equip de govern que, malgrat que el jutjat hagi acceptat l'apel·lació de l'Ajuntament contra el recurs del càmping Blanc d'Eivissa, deixa clar que encara que s'hagués intentat al seu moment un acord de legalització, i encara que s'estigui en tràmit d'un nou POUM, “existeix una sentència ferma que ha de ser executada”, i, per tant, el càmping hauria de retirar l'ampliació encara que en el futur POUM es volgués legalitzar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia