Medi ambient

afectacions pel temporal

Reparen part del passeig Marítim del Masnou

Amb els treballs, a càrrec de l'Estat, es volen solucionar els desperfectes ocasionats pel temporal del gener passat

S'actua en el tram entre l'avinguda Kennedy fins arribar a Premià de Mar

L'Estat, a través de la demarcació de Costes, està duent a terme aquests dies els treballs de reparació del tram del passeig Marítim del Masnou afectat pel temporal de llevant de finals del gener passat. Concretament, s'actua en un tram de prop d'un quilòmetre i mig comprès entre l'avinguda J.F. Kennedy fins al terme municipal de Premià de Mar, a la banda d'Ocata. A grans trets, els treballs consisteixen a tapar els esvorancs causats per l'esfondrament en diversos punts de la part del passeig que toca amb l'escullera i que el separa de la sorra de la platja. Per això, les obres contemplen omplir els esvorancs d'uns 50 quilos de pedra petita i tapar-los, l'aportació de sauló per la consolidació dels forats i el ferm del passeig i les llambordes que fan de frontera entre el passeig i les roques de l'escullera. Es calcula que aquests treballs, que van començar ahir, duraran uns deu dies. Tot i que no s'han tancat ni els accessos ni el passeig, sí que es restringeix el pas en els punts on s'està actuant.

Tal com va explicar el regidor de Medi Ambient del Masnou, Romà López (CiU), aquesta problemàtica és força habitual al municipi quan hi ha temporal de llevant. El corrent marítim s'enduu la sorra de la platja, de manera que les onades colpegen directament l'escullera i és quan es provoquen els descalçaments dels trams del passeig Marítim. El regidor va celebrar la celeritat de l'actuació de l'Estat degut a la imminent arribada de la temporada de platges. “Vam pressionar de valent perquè aquestes actuacions d'emergència es fessin el més aviat possible”, va manifestar López, que va recordar que “fa molt de temps que es reclama que es faci una actuació definitiva que consolidi definitivament el passeig Marítim”.

En aquest sentit, el titular de Medi Ambient va subratllar que també s'ha demanat a l'Estat que repari els desperfectes que d'altres temporals han provocat al tram del passeig Marítim de la banda de la platja del Masnou, en direcció a Montgat. “Allà, en comptes de sauló, hi tenim uns panots que també s'han esfondrat”, va recalcar López.

LES XIFRES

1,5
quilòmetres
de longitud fa el tram del passeig Marítim del Masnou, que actualment s'està reparant.
10
dies
són els que es calcula que duraran els treballs de reparació del tram del passeig Marítim del Masnou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona