Infraestructures i serveis

aeroports

girona

L'aeroport de Girona té al març un 17% menys de viatgers

L'aeroport de Girona ha tingut aquest mes de març –l'últim de la temporada d'hivern– un 16,9% menys de viatgers que un any abans, la caiguda més forta entre els 35 principals aeroports de l'Estat. Concretament, van passar per les instal·lacions de Vilobí 63.805 passatgers quan el març del 2016 ho havien fet 76.810. Part de la caiguda del març es pot atribuir a l'efecte Setmana Santa –l'any passat va ser al març i aquest any a l'abril– però és clar que el descens ha estat una tònica durant tota la temporada d'hivern. Sense anar més lluny al febrer la baixada va ser fins i tot més forta: del 23,5%. En l'acumulat del primer trimestre, l'aeroport ha tingut un total de 144.099 usuaris, un 18% menys que de gener a març del 2016.

En canvi, el nombre d'operacions d'enlairament i aterratge del març –1.115– va ser superior en un 0,5% al del 2016. La xifra de les mercaderies (3.070 tones) també va caure (un -2,8%) respecte a un any abans.

La ja llarga tendència negativa de les dades mensuals de l'aeroport gironí hauria de canviar a partir d'aquest abril amb l'inici de la temporada d'estiu, en què aquest any es posaran a la venda un 25% més de seients que el 2016, gràcies a l'augment del nombre de destinacions (es passa de 38 de l'estiu passat a 54 aquest) i de companyies que operen a Vilobí (de nou a tretze).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia