Urbanisme

municipal

infraestructures

Inicien la reurbanització del sector de la calçada dels Monjos de Figueres

Els treballs afecten també el carrer dels Fossos i l'entorn, a tocar de la plaça de l'Escorxador, i s'allargaran cinc mesos

Obliguen a redistribuir el trànsit

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de reurbanització de la calçada dels Monjos i el carrer dels Fossos de Figueres i la millora de l'accessibilitat del seu entorn, un projecte per millorar una àrea de gran afluència de gent, situada entre la plaça del Gra, la plaça de l'Escorxador i la plaça Tarradellas. L'objectiu dels treballs, que han arrencat amb l'aixecament del paviment asfàltic i les voreres d'una part del carrer Sant Francesc de Paula, és “pacificar” el trànsit de l'interior per l'àrea delimitada per la plaça del Gra, pels carrers Concepció, Fossos, Pou Artesià i Mar, i redistribuir la secció de carrers per garantir una amplada mínima de voreres d'1,5 metres (sempre que sigui possible).

Els treballs de reurbanització afecten de manera diferent cadascun dels trams i les feines s'organitzaran per trams i duraran, en la seva totalitat, cinc mesos. L'àmbit d'actuació és de 3.780 metres quadrats i el cost pressupostat era de 489.222 euros. Finalment, però, s'ha adjudicat a Excavaciones y Pinturas SAU-EPSA, una de les onze que van acudir al concurs, per un preu de 392.948 euros.

La primera fase que s'acaba d'iniciar s'allargarà fins al 22 de maig i afectarà el carrer Sant Francesc de Paula entre el carrer dels Fossos, el carrer Sant Joan Baptista i el carrer Pi i Margall, entre Concepció i Francesc de Paula. Del 15 de maig al 19 de juny el sector d'obres es concentrarà al carrer Pi i Margall entre Sant Francesc de Paula i Pou Artesà i el carrer Sant Miquel dels Sants entre Pi i Margall i Sant Joan Baptista. Les obres es desplaçaran des del 5 de juny fins al 17 de juliol al carrer dels Fossos, entre Sant Francesc de Paula i la calçada dels Monjos i al carrer Sant Miquel dels Sants entre el dels Fossos i Pi i Margall.

La calçada dels Monjos serà la darrera zona d'obres i es deixa pels mesos d'estiu. En concret, està previst que els treballs comencin el 26 de juny i estiguin enllestits el 12 de setembre; afectaran en aquest eix des de la cruïlla amb el carrer dels Fossos fins a l'altura de l'avinguda Vilallonga.

LA XIFRA

392.948
euros.
Aquest és el cost dels treballs que l'Ajuntament pagarà a l'empresa Excavaciones y Pinturas SAU-EPSA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia