Infraestructures i serveis

Lloret fa un estudi de les necessitats dels avis

Costa 16.800 euros i el farà la Fundació Desenvolupament Comunitari

L'Ajuntament de Lloret ha encarregat a la Fundació Desenvolupament Comunitari el disseny d'activitats de detecció i prevenció de situacions de risc en persones grans. Segons va explicar el regidor responsable de Benestar i Família i portaveu socialista, Antonio Lorente, la fundació farà una anàlisi de les necessitats de la gent més gran de 75 anys, que actualment, segons el cens de Lloret, són 2.325 persones. D'aquestes, 974 són homes i 1.351 són dones. El cost de l'estudi és de 16.800 euros sense IVA, i la fundació encarregada d'elaborar-lo també ha dissenyat i executat aquest projecte des del 2007 amb la Diputació de Barcelona en més de 194 ajuntaments. L'objectiu és identificar les necessitats d'atenció social i sanitària de la gent gran, així com planificar i executar polítiques socials mitjançant un projecte proactiu que detecti les situacions de risc, les previngui i informi aquest col·lectiu dels serveis socials de què disposa.

Lorente va explicar que per elaborar les propostes, la fundació farà abans una enquesta a 400 persones per conèixer en quines condicions viuen, “si estan sols, si viuen en família, quina és la qualitat del seu habitatge, i això permetrà detectar situacions de risc, entre altres elements”.

El regidor va afegir-hi també que encara hi ha molta gent que no coneix els serveis que ofereix Benestar i Família, i per això l'Ajuntament acaba d'editar un full informatiu on es recullen, agrupats en serveis d'atenció social bàsica, promoció a l'autonomia i atenció a la dependència, servei d'habitatge, convivència i cohesió social, inclusió social i espais de participació. Aquests serveis també es poden consultar en el web de l'Ajuntament.

D'altra banda, l'Ajuntament té reservat un terreny a la zona del Rieral de 10.000m² per fer-hi una futura residència sociosanitària, ateses les mancances que té l'Hospital Sociosanitari de Lloret. Tot i que Lorente va dir que ara no hi ha capacitat econòmica per fer el projecte, sí que es treballa “en el model de residència sociosanitària que volem”. “La idea és fer una residència pensada a llarg termini, probablement en règim de concessió; de moment tenim els terrenys”, va manifestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona