Administracions

Municipal

Colau sospira per assolir un acord polític sobre les terrasses abans de l'estiu

El govern de Barcelona, empès pel PSC, pacta un armistici amb el sector de la restauració

Les dues parts advoquen perquè s'aprovi una regulació més flexible

L'Ajuntament de Barcelona i el gremi de restauració van voler visualitzar ahir l'assoliment d'una treva en el conflicte que mantenen, des de ja farà tres anys, per l'aplicació d'una ordenança de terrasses que el sector considera excessivament restrictiva i intervencionista. Una delegació del govern municipal formada exclusivament per regidors del PSC –formació que està exercint el paper de bomber en la contesa– i representants del col·lectiu van mantenir una trobada en què l'element únic de discussió va ser la reforma, anunciada però no concretada, d'aquesta regulació. A la sortida de la trobada, el segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, va assegurar que en aquesta matèria el govern actua a una sola veu i, com a tal, la seva voluntat és tenir un acord polític tancat abans de l'estiu sobre la modificació de l'ordenança, que no es podria aprovar, però, fins pels volts de finals d'any.

La voluntat explícita del PSC és que aquesta entesa amb l'oposició sigui tan àmplia com sigui possible i, per això, des de fa setmanes està fent acostaments a altres formacions. Avui mateix, sense anar gaire lluny, inicialment està prevista una trobada amb representants del PDeCAT. “Necessitem un text que pugui anar més enllà d'aquest mandat”, va resumir Collboni. En pro de l'interès per l'acord, ni els partits ni el sector volen entrar en massa detalls de la negociació. Això sí, hi ha un consens més o menys generalitzat que la nova ordenança ha de ser molt més genèrica que l'actual –té més de 90 articles– i que, alhora, ha de recollir les diferents especificitats de les zones de la capital.

LES FRASES

Hi ha un consens que cal un text més flexible i adaptat a les diferents especificitats territorials
Jaume Collboni
tinent d'alcalde d'empresa, cultura i innovació
Cal debatre la sortida del conflicte, i no com s'aplica un text que és ineficaç i alhora inaplicable
Roger Pallarols
director general del gremi de restauració de barcelona

La realitat entela la bona voluntat

El missatge compartit de complicitat que tant el govern municipal com els restauradors van expressar a la sortida de la reunió mantinguda ahir està, però, condicionat per la realitat dels fets. Des de fa mesos, el gremi demana al consistori que no aprovi més ordenacions singulars de terrasses que no estiguin pactades amb el sector, fins que no hi hagi un acord marc per reorientar la normativa genèrica en discussió. Doncs bé, tot just dimecres el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona recollia l'aprovació inicial de fins a 13 d'aquestes regulacions parcials només a Ciutat Vella. Si bé el govern sosté que no fa més que aplicar el text vigent, la decisió no ha agradat als restauradors, que hi recorreran en contra per la via judicial. Després de tres anys a la grenya, els recels no s'esvaeixen d'un dia per l'altre. Per això, el gremi ha instat el govern, com a gest real de bona voluntat, a no ratificar noves ordenacions parcials sense que hi hagi consens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia