Medi ambient

Medi ambient

Malgrat abandera el treball de recuperació del delta

Dijous se celebra la primera trobada en què hi ha convidats ajuntaments, la Generalitat, l’Estat, centres d’estudi, càmpings i entitats ecologistes

La regeneració de la platja continua a bon ritme

L’Ajuntament de Malgrat va aprovar al mes de març la creació d’una taula de treball per recuperar l’equilibri mediambiental del delta de la Tordera i de les platges de la Conca i de la Punta de la Tordera, i de la platja d’Abanell de Blanes. La proposta, plantejada com un compromís conjunt i de territori, tindrà finalment una primera reunió aquest dijous, a partir de quarts de deu del matí, a la sala polivalent del centre cultural. Hi participaran el consistori malgratenc i representants de Tordera, Palafolls i Blanes, i també de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), la direcció general de Costes de la Generalitat, la demarcació de Costes de l’Estat a Catalunya, del Centre d’Estudis Avançats de Blanes, l’Observatori de la Tordera, entitats mediambientals i els propietaris dels càmpings afectats a banda i banda del riu. L’objectiu prioritari és consensuar les accions per retornar l’equilibri mediambiental al delta i, al mateix temps, “coordinar les figures de planejament i protecció conjunta d’aquest espai natural”. Des del territori es recorda que les darreres accions per recuperar el litoral malmès pels temporals han tingut un efecte negatiu per al delta, per al qual es “reclama a crits” solucions de més calat i menys agressives amb el medi natural.

A bon ritme

Paral·lelament, els treballs de regeneració de l’últim tram de la platja del Camí de la Pomereda de Malgrat continuen a bon ritme. La sorra abocada pel vaixell draga, i provinent de les bocanes de diversos ports del Maresme, es va estenent al costat de l’escullera construïda a tocar del camí per evitar més destrosses com les de principis d’any. La regidora d’Urbanisme de Malgrat, Mireia Castellà (JxM), diu que el projecte preveu abocar-hi 70.000 m³ de sorra i que les màquines continuaran treballant-hi “fins cap a Sant Joan”. El tram de platja afectat continua amb l’accés tancat, però el vial ja té el ferm compactat.

LA DATA

08/06/17
És la data
de la primera reunió de la taula de treball del territori per recuperar el delta de la Tordera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia