Medi ambient

Desactivat l’avís preventiu per contaminació per diòxid de nitrogen

L’alerta afectava a la quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic han desactivat aquest dilluns al migdia l’avís preventiu per contaminació atmosfèrica causada per diòxid de nitrogen a la quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona que formen part de la Zona de Protecció Especial de l’Ambient Atmosfèric després d’un descens dels nivells de contaminació. La fase d’avís preventiu s’havia activat dijous passat quan més d’una estació de mesurament a l’àrea metropolitana va superar el valor de 160 µg /m3 d’NO2 de mitjana diverses hores i la previsió a 24 hores no indicava una millora en els nivells.

Durant aquest període, el Vicepresident de Mobilitat i Transport, Antoni Poveda, ha comunicat a tots els ajuntaments metropolitans l’activació de les mesures previstes en el protocol d’actuació en cas d’episodis d’alta contaminació per NO2 i PM10, per tal de conscienciar la ciutadania i tractar de reduir la contaminació. A més, l’AMB recorda que ha activat una campanya de comunicació i sensibilització notificant la situació i el nivell d’avís i oferint consells i recomanacions als ciutadans. Des de l’AMB també es recorda que partir de desembre de 2017, en casos d’episodi d’alta contaminació es restringirà la circulació als vehicles sense etiqueta de la DGT a l’àmbit de rondes i, a partir de 2020, la restricció serà de forma permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia