Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

Foment inverteix ara 7 milions d’euros a Barcelona en el centre de control i supervisió de Rodalies “més avançat” de l’estat

El ministre Iñigo de la Serna destaca que la instal·lació és las més avançada de l’estat espanyol

Rull recorda que la inversió en el centre de control de Rodalies s’ha d’estendre a la resta de la xarxa

Barcelona i la seva xarxa de Rodalies disposen del centre de control i supervisió més avançat de tot l’estat espanyol i un dels millors de la Unió Europea, segons ha destacat el ministre de Foment, Iñigo de la Serna.

El titular de Foment ha visitat aquest centre de control amb la tecnologia digital més avançada amb companyia de Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, el president de Renfe, Juan Alfaro, i el president d’Adif, Juan Bravo.

La posada en marxa d’aquest nou centre de control, ubicat a l’Estació de França, ha suposat una inversió de 7 milions d’euros. Aquest centre tindrà una ’’replica’’ a partir del mes de novembre per garantir la supervisió del servei de Rodalies i abans de final d’any s’anirà implantant la tecnologia digital en la resta de centres de control satèl·lits.

Una inversió “mínima”

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull s’ha felicitat de la posada en marxa del nou ’’cervell’’ per controlar la xarxa ferroviària de Rodalies però ha advertit que es tracta d’una inversió ’’mínima’’ que respon al ’’col·lapse’’ que es va registrar fa dos anys en aquest centre de control.

’’És una bona notícia, però que ha de venir acompanyada d’altres inversions compromeses amb la xarxa ferroviària de Rodalies que en quests moments presenta ’uns nivells molt baixos de fiabilitat per als més de 400.000 usuaris que utilitzen el servei a diari”. Rull ha fet aquestes declaracions després de l’atenció a mitjans que havia fet el ministre De la Serna poc després de visitar aquest centre de control de Rodalies ubicat a l’Estació de França de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia