Infraestructures i serveis

trànsit

accident mortal

Nova tragèdia a l’N-240 i ja són tres morts i dos ferits greus en una setmana

Dues joves franceses van perdre-hi ahir la vida, en un xoc amb un camió a Juneda

Foment sols fixa calendari per a l’estudi informatiu del desdoblament

Dues joves franceses van perdre ahir la vida a l’N-240, en xocar frontalment amb un camió al municipi de Juneda. Una tercera ocupant del turisme accidentat és a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, en estat crític.

L’accident es va produir cap a dos quarts de vuit, quan el turisme va envair el carril contrari, senyalitzat amb doble línia contínua i, per raons que encara s’investiguen i apunten a una distracció, es va encastar contra el camió. La conductora i una de les ocupants van resultar-ne mortes. El turisme provenia de Tolosa i es dirigia a la Costa Daurada, i les ocupants eren tres dones joves, segons han explicat fonts properes al cas. El conductor del camió en va sortir il·lès. La carretera es va haver de tallar, en els dos sentits de la marxa, fins a les onze del matí.

L’N-240 al tram Montblanc-Lleida acumula, amb l’accident d’ahir, tres morts en sols quatre dies. Divendres a la matinada hi va morir un veí de Solsona, en un altre xoc frontal amb un camió a l’altura de Montblanc. I l’11 de juliol, un camioner va quedar ferit greument també a Montblanc.

La plataforma d’alcaldes Prou Morts a l’N-240 va convocar per ahir al vespre cinc minuts de silenci davant l’ajuntament de Juneda. La plataforma, juntament amb el Parlament i el Congrés i entitats ciutadanes, reclamen a Foment la gratuïtat de l’autopista com a alternativa a la perillosa N-240, i també el desdoblament entre les Borges i Lleida.

LES FRASES

És una prioritat i seguim treballant en el procés administratiu, però no és un tram senzill
Íñigo de la Serna
MINISTRE DE FOMENT
Ningú del govern espanyol ens ha trucat, fet que mostra molt poca sensibilitat per trobar solucions
Enric Mir
PORTAVEU ALCALDES PROU MORTS A L’N-240

“Estem indefensos i enrabiats”

La notícia de l’accident va agafar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, en plena inauguració de sis quilòmetres a l’A-14. La plataforma Prou Morts a l’N-240 es va reunir el 29 de juny amb Foment, per reclamar-li altre cop solucions immediates a l’alta accidentalitat, i va arrencar el compromís de fer tres rotondes i un estudi informatiu per desdoblar-la, sols entre Lleida i les Borges Blanques. De la Serna es va limitar ahir a donar el condol, assegurant que a l’agost posaran a licitació l’estudi, sense cap més calendari. L’alcalde de les Borges, Enric Mir, responia: “Ningú del govern espanyol ens ha trucat. Són declaracions llastimoses, excuses que demostren molt poca sensibilitat de solucionar una situació que no admet dilacions.” L’ alcalde de Juneda ho resumia: “Estem indefensos, tristos i enrabiats.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia