Infraestructures i serveis

Jocs del Mediterrani 2017

El palau d'esports dels Jocs té un 25% de l'obra executada

L'alcalde de Tarragona diu que es compleix el calendari previst i que fins i tot podran fer un test abans dels Jocs del Mediterrani

La consellera Munté, que visita les obres, retreu a l'Estat que no compleixi els compromisos

Quan falten poc més de nou mesos per a la celebració dels Jocs del Mediterrani de Tarragona 2017, les obres del palau d'esports, epicentre de la cita esportiva, estan al 25% de la seva execució. “Estem dins els terminis previstos”, va indicar ahir l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que va acompanyar la consellera de la Presidència, Neus Munté, en una visita a l'Anella Mediterrània de Campclar i també al nou complex Sant Jordi.

Malgrat els entrebancs que hi ha hagut en l'adjudicació dels treballs –en el primer procés d'adjudicació tant la primera com la segona empresa adjudicatària per construir l'obra es van fer enrere–, Ballesteros va destacar ahir el bon ritme de construcció de l'equipament: “Fins i tot podrem fer una prova test”, va dir. La graderia del nou palau d'esports ja comença a prendre forma i el llac artificial que hi haurà al complex també s'ha començat a omplir d'aigua.

L'alcalde va agrair la col·laboració de la Generalitat “des del principi, per tirar endavant els Jocs”, però va reiterar que encara no té notícies dels 9 milions d'euros que ha d'aportar el govern de l'Estat: “No hi ha notícies, però sí que hi ha l'acord”, va assenyalar, en espera que amb la constitució del nou govern espanyol es formalitzi l'aportació per als Jocs: “[Els diners] han d'arribar a temps; no ho puc imaginar d'una altra manera”, va confessar. En aquest sentit, la consellera Neus Munté va retreure a l'Estat que “no estigui complint els seus compromisos” amb Tarragona 2017: “És del tot imprescindible reivindicar una cosa tan senzilla i tan òbvia com aquesta, el compliment dels compromisos que es van concretar a l'inici de tota aquesta història d'èxit dels Jocs del Mediterrani”, hi va afegir. Durant la visita a les obres del palau d'esports, una infraestructura finançada per la Generalitat amb 15 milions d'euros, la consellera va destacar “el pòsit i el benefici” econòmic i social que quedarà per a la ciutat i per al territori.

El palau d'esports tindrà capacitat per a 5.000 espectadors i serà la seu durant els Jocs de la competició d'handbol. Posteriorment, serà un espai equipat per rebre competicions nacionals i internacionals. La consellera també va visitar el complex Sant Jordi, que amplia la residència d'estudiants i on es faran les competicions de voleibol.

LA FRASE

Sempre vam concebre que els Jocs eren un projecte de país, en el qual ens havíem d'implicar
Neus Munté
Consellera de la Presidència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona