Infraestructures i serveis

municipal

urbanisme

Sabadell tindrà a principi del 2017 una primera superilla al Centre-Creueta

Fa sis anys que l'associació de veïns reclama la pacificació dels carrers del barri

S'hi canviaran sentits de circulació i s'hi instal·larà nou mobiliari urbà

“Tant de bo tinguem cues d'associacions de veïns per fer el projecte en altres barris de la ciutat”, assegura el regidor d'Espai Públic, Xavier Guerrero, que espera que a principi del 2017 la pacificació del sector del Centre-Creueta, que afecta una vintena de carrers d'un dels barris més antics de Sabadell amb voreres estretes i cases baixes, sigui una realitat. Dimarts que ve es presentarà el projecte en públic al Casal Pere Quart, després de treballar-lo durant els darrers mesos amb els diferents actors del barri, com les escoles i l'associació de veïns. De fet, va ser aquesta entitat la que va impulsar ja fa sis anys la idea de pacificar els carrers del seu barri perquè, com explica el responsable de mobilitat de l'associació, Màrius Navazo, tenien problemes de seguretat viària, d'accessibilitat, i volien “recuperar els carrers per viure-hi”. Afegeix que des de l'inici tenien clar que la transformació de la zona no havia de passar per fer grans obres. El projecte, com explica Guerrero, no les inclou. Es basa a intentar evitar amb diferents canvis de sentit que els cotxes que ara creuen el barri per arribar al centre deixin de fer-ho perquè no els estalvia temps. Alguns carrers canviaran de sentit de circulació i es col·locarà una pilona a la via d'accés a l'escola Enric Casassas, a més de pintar parts de paviment per deixar clar els canvis. “La pacificació no vol dir que es prohibirà l'entrada al barri amb vehicle”, puntualitza Navazo. Tots els veïns podran accedir als seus pàrquings i negocis, i tothom podrà passar per la zona, però hi haurà nous itineraris que no serviran perquè els cotxes tardin menys a arribar al centre i que, esperen, sí que seran útils perquè hi hagi menys trànsit a la zona. “Estaríem encantats si els nens tornessin a jugar als carrers del barri”, diu Navazo.

Si el sistema funciona –no es descarta, però, si cal fer alguns canvis després d'una primera valoració– l'executiu local està obert a portar la iniciativa a altres parts de la ciutat com Campoamor, Espronceda, Can Rull i Ca n'Oriac. En tot cas, puntualitza Guerrero, “sempre s'ha de buscar el consens amb els veïns”. El regidor hi afegeix: “La idea és retornar els espais de la ciutat a les persones.”

LA FRASE

Els veïns del barri estaríem encantats que els nens tornessin a jugar als carrers del barri
Màrius Navazo
Portaveu de Mobilitat de l'associació de VEÏns

Del passeig a la ronda ponent

Les obres tornaran a ser protagonistes a principi del 2017 a Sabadell. Un cop acabada la campanya de Nadal, es treballarà als dos extrems de la via per acabar el projecte que ja estava previst. L'espai, però, està immers en un nou procés per repensar-lo que engloba tot el centre de la ciutat. Continuaran els treballs del “metro” Sabadell a la part nord perquè les tres estacions que queden pendents es puguin inaugurar a la primavera. Però també hi haurà obres al voltant de l'estació de Gràcia Can Feu. Per reobrir la rambla Ibèria, una de les principals vies d'accés des de la C-58, caldrà fer tres actuacions: urbanitzar l'entorn de la nova estació, fer la rotonda entre la carretera de Barcelona i la ronda Ponent i remodelar aquesta última per fer-la més agradable. En concret, els carrils bici es posaran a la calçada, per deixar més espai per als vianants, i es reduiran els carrils per als vehicles de tres a dos per sentit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona