Infraestructures i serveis

medi ambient

Principi d'acord perquè la planta de Sant Jaume es faci en sòl industrial

Ho estan negociant el Consell Comarcal i l'Ajuntament, però l'associació veïnal contrària a les instal·lacions ha convocat una consulta per dissabte

La planta de triatge d'escombraries de la Garrotxa, que també donarà servei al Pla de l'Estany, es farà finalment a Sant Jaume de Llierca, però al polígon industrial del Pla de Politger sud i no pas als terrenys rústics de can Coma de Baix. Així es preveu en un principi d'acord fruit de les reunions mantingudes les darreres setmanes entre l'ens comarcal, el consistori, la Generalitat i tècnics de les institucions implicades. El tracte inclourà probablement la retirada del contenciós administratiu presentat per l'Ajuntament. El canvi s'adiu al que demanaven diversos sectors, a més de l'Ajuntament, en opinió dels quals no tenia sentit aixecar un equipament industrial en sòl rústic, tenint a tocar el polígon del Pla de Politger.

Reticències

L'acord, però, no agrada a l'associació de veïns No a la Planta de Triatge de Sant Jaume de Llierca, que sempre ha dit que no la volia ni en aquest municipi ni enlloc de la comarca. D'altra banda, l'associació –que va recollir 1.360 firmes en contra de fer la planta a can Coma de Baix– considera que el nou emplaçament –a tocar de la Casica i a uns 100 metres del Fluvià– és massa a la vora del riu i, per tant, no és adient des del punt de vista ambiental. Sobre això últim, l'alcalde, Jordi Cargol (CiU), va assegurar ahir que encara no s'ha decidit la finca que es farà servir i que les negociacions estan obertes. En un sentit similar es va manifestar el cap de l'oposició, Ferran Puig (Junts-AM).

Consulta

Arran d'aquestes discrepàncies, l'associació contrària a les instal·lacions ha convocat una consulta per dissabte, de les deu del matí a les sis de la tarda, al centre cívic perquè els veïns de Sant Jaume i dels pobles de la vora d'on es vol fer la planta expressin el seu parer.

Cargol va remarcar que respecta la iniciativa, però va considerar-ho precipitat perquè encara no s'ha explicat el canvi. Puig és també d'aquesta opinió perquè –va dir– l'acord encara no està escrit enlloc.

LA FRASE

Respecto la iniciativa [convocar la consulta] però considero que s'han precipitat
Jordi Cargol
ALCALDE DE SANT JAUME DE LLIERCA

Una pregunta, dues respostes i dues urnes

En la consulta es preguntarà: “Esteu d'acord que es faci la planta al polígon sud? Al costat de la Casica i de la carretera de can Coma de Baix?” A sota hi haurà una casella del sí (acompanyat del comentari “com a mal menor”) i del no (“Ni a Sant Jaume ni enlloc de la Garrotxa”). Els participants, que han de tenir setze anys o més, es trobaran dues urnes. Una serà per als veïns de Sant Jaume –persones que, segons el DNI, estan domiciliades al municipi–. L'altra serà per a la resta de gent del poble i dels municipis veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona