Infraestructures

Tortosa renova l'embarcador per “tornar a mirar cap al riu”

La voluntat és potenciar la pràctica dels esports nàutics i acabar d'integrar el passeig fluvial amb el centre de la vila

Ports de la Generalitat hi invertirà 88.000 euros i les obres tindran un termini d'execució de dos mesos

Tortosa vol potenciar la pràctica dels esports nàutics i acabar d'integrar el passeig fluvial amb el centre de la vila. Amb aquest objectiu, es remodelarà l'embarcador fluvial que gestiona Ports de la Generalitat.

Els treballs suposaran la construcció d'un nou moll, que s'aixecarà trenta centímetres per evitar inundacions en cas que augmenti el cabal del riu, i la remodelació de la línia d'atracada i la rampa d'avarada dels vaixells. En aquest sentit, la superfície de terra s'ha de pavimentar i senyalitzar horitzontalment i verticalment. L'embarcador es dotarà d'equipaments nàutics: norais per amarrar els vaixells i defenses per evitar que els vaixells topin amb el cantell del moll.

El nou moll també disposarà d'aigua i enllumenat públic, i l'esplanada s'adequarà per poder-hi fer activitats ciutadanes. “Aquest projecte ha de realçar l'embarcador per impulsar les activitats nàutiques i el turisme a la ciutat”, va assegurar ahir el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez.

A més, l'obra ha de connectar la instal·lació amb el passeig fluvial, en el marc de l'aposta perquè Tortosa “torni a mirar de cara al riu”, segons va destacar ahir l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. De fet, l'actuació permetrà donar continuïtat al passeig fluvial a peu de riu que, en el futur, el consistori vol que arribi fins a la universitat.

L'actuació, inclosa en el pla d'inversions 2014-2017 de l'empresa pública de la Generalitat, es farà amb un pressupost de 88.000 euros i un termini d'execució de dos mesos. Els treballs començaran al gener.

A l'Ametlla de Mar

Joan Pere Gómez, natural de l'Ametlla de Mar, també va visitar ahir precisament aquest municipi del Baix Ebre. Ports de la Generalitat ha reformat les casetes dels pescadors al port. Amb un pressupost d'11.500 euros, els treballs han consistit a adequar i impermeabilitzar les cobertes de les casetes amb un material especial per millorar-ne l'aïllament. La coberta del pati s'ha construït de nou i l'acabat s'ha fet amb rajola catalana, amb la qual cosa han quedat més ben integrades a la façana del municipi.

“Els pescadors, per mi, són una prioritat, i per això he volgut que la primera inversió de la Cala es destinés a les casetes”, va concloure ahir Gómez.

LA FRASE

S'ha de realçar l'embarcador per impulsar les activitats nàutiques i el turisme
Joan Pere Gómez
GERENT DE PORTS DE LA GENERALITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona