Infraestructures i serveis

trànsit

Preparen millores posteriors a la rotonda de Ca la Guidó

L'Ajuntament de Blanes incorpora al concurs de l'obra modificacions que afectaran el trànsit

Vol desviar vehicles de gran tonatge cap a l'avinguda Europa quan la GI-600 sigui una via urbana

L'Ajuntament de Blanes ha acordat amb els veïns dels barris de Ca la Guidó i Mas Carolet incloure la construcció de la rotonda i part de les millores posteriors en un sol paquet (i licitació). L'equip de govern (PSC, CiU i ERC) treballa en el projecte “complet” (rotonda i nova distribució del trànsit al sector), que inclou, entre altres detalls, la construcció de cinc passos vianants elevats i el desplaçament de parades d'autobús.

La posada a licitació conjunta (rotonda i millores posteriors) endarrerirà l'inici de l'obra, admet el regidor d'àrea pública de Blanes, Juanjo Navarro (CiU). El quart tinent d'alcalde explica que els representants veïnals, amb els quals es va reunir fa un mes i mig, veuen de bon ull la inclusió de la fase posterior en el concurs. Aquest any l'Ajuntament té una partida de 100.000 euros per a la rotonda.

L'Ajuntament prepara el projecte quan encara no ha signat l'acord amb la Generalitat de Catalunya. El consistori i el govern han pactat una permuta per la qual un tram de la GI-600 passarà a ser municipal. Serà el tram de poc més d'un quilòmetre de la rotonda al barri de Mas Cremat, al nord de Ca la Guidó, fins a la rotonda on hi ha el monument als focs d'artifici, situada a la cruïlla entre la carretera de Blanes a Tordera (la GI-600) i la GI-682 (la carretera d'accés a la Costa Brava). A canvi, un tram de l'avinguda d'Europa serà assumit per la Generalitat. Serà el tram entre la rotonda de Mas Cremat i la del jardí Marimurtra, a tocar de la zona industrial.

La permuta, al febrer

Fonts del Departament de Territori i Sostenibilitat han confirmat que treballen en la proposta de conveni amb l'Ajuntament de Blanes per fer la permuta en la titularitat de les dues vies esmentades. Els càlculs són que “a principis del 2017 es pugui tenir la proposta a punt”.

Quan el tram de la GI-600 sigui una via urbana, i de titularitat municipal, l'equip de govern, que té en compte informes de la policia, vol desviar cap a l'avinguda Europa els vehicles de gran tonatge per tal que a Ca la Guidó no hi circulin camions o, si més no, ho facin molts menys.

Navarro hi afegeix que volen “estrènyer els vials de sortida i entrada [a la GI-600]”, ja sigui allargant el carril bici que prové de Tordera i que passa pel costat de la ciutat esportiva, o bé creant una zona d'aparcament per a vehicles.

LA FRASE

Es veïns accepten que el concurs inclogui les millores posteriors. Són per a la seguretat en l'entrada i la sortida del barri
Juanjo Navarro
REGIDOR D'ÀREA PÚBLICA DE BLANES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona