Infraestructures i serveis

transports

balanç

Més de 383.000 viatgers en el TAV entre Girona i França

Es compleixen tres anys des que va entrar en funcionament el tren d'alta velocitat que uneix les comarques gironines amb l'Estat francès de manera directa

La majoria de passatgers, a Figueres

Un total de 383.296 persones han fet servir el tren d'alta velocitat (TAV) entre Girona i l'Estat francès durant els tres primers anys de funcionament d'aquesta infraestructura. Concretament, i segons dades facilitades per Renfe, 164.092 passatgers van fer el tram –en qualsevol dels dos sentits– entre Girona i alguna estació francesa i 219.204 ho van fer entre Figueres i França. Aquesta xifra més alta entre Figueres i França s'explica, segons fonts de Renfe, pel fet que entre el primer i el segon any de funcionament de la línia encara s'arrossegava la dinàmica de baixar a Vilafant per continuar amb la línia convencional i, sobretot, perquè a l'estiu molts ciutadans francesos baixen a Figueres i d'allà es traslladen a diferents poblacions costaneres per passar-hi les vacances.

Diverses ciutats

El 15 de desembre del 2013 es va inaugurar el servei de trens directes de Renfe-SNCF en Cooperación, onze mesos després que entrés en funcionament la línia cap al sud, és a dir, entre Figueres i Girona a Barcelona. Fins que no va entrar en funcionament aquesta connexió directa ara fa tres anys amb França, els passatgers havien de canviar de comboi a Figueres per agafar el TGV francès fins a França. Actualment, els serveis del TAV connecten Barcelona, Girona i Figueres amb París, Lió, Marsella, Perpinyà, Narbona, Montpeller, Nimes, Avinyó, Ais de Provença o Valence.

Els 383.296 viatgers que han fet algun dels trams de la línia del TAV entre les comarques gironines i les ciutats de França formen part dels dos milions i mig de passatgers que durant aquests tres anys han fet ús d'aquesta línia d'alta velocitat entre Catalunya i l'Estat francès.

LA XIFRA

383.296
Persones
han viatjat en tres anys en el TAV que connecta les comarques gironines amb l'Estat francès.

LA DATA

15.12.2013
Dia
en què va entrar en funcionament el servei de trens del TAV directes amb França.

Descomptes d'aniversari

L'aliança entre Renfe i SNCF pels serveis internacionals celebra aquest any el seu vintè aniversari. Coincidint amb aquesta celebració, Renfe i SNCF han llançat la campanya #20conNosotros, una promoció especial que permetrà viatjar a França, entre el 10 de gener i el 30 de març de l'any que ve, per només 20 euros en classe turista i 40 en preferent. En el cas dels trajectes més curts, que uneixen Perpinyà, Besiers i Narbona amb Barcelona, Girona i Figueres, el preu serà de 15 euros en classe turista i 30 euros en preferent. Aquesta promoció especial està disponible des d'ahir i fins demà i es pot adquirir a través del web renfe.com, a les estacions i a les agències de viatge acreditades.

El TAV té dues connexions diàries entre Girona i Figueres i París durant la temporada d'hivern o tardor, i a l'estiu aquestes poden ser fins a quatre. A Lió, Tolosa i Marsella, la connexió és d'un trajecte d'anada i tornada al dia, des de Girona i Figueres. Dins d'aquestes rutes s'inclouen les aturades en la resta de ciutats franceses, com Besiers, Carcassona i Narbona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona