Infraestructures i serveis

municipal

serveis

El mercat de Tarragona obrirà el dia 16 de març

És la data consensuada per l'Ajuntament i els venedors, que tindran quatre dies per fer el trasllat

Obrirà portes amb el 83% de les parades ocupades

Després de deu anys d'obres, de retards i d'algunes dates promeses incomplertes, el nou Mercat Central de Tarragona ja té data oficial d'obertura: el dijous 16 de març, segons va anunciar ahir la regidora de Comerç i presidenta d'Espimsa, Elvira Ferrando. Un dia consensuat entre el consistori, l'Associació de Venedors del Mercat –que són els que van proposar obrir en dijous– i el supermercat Mercadona, que gestionarà el supermercat i sis locals més de la planta subterrània.

Amb una inversió de 46 milions d'euros, la del Mercat Central és l'obra de més envergadura que s'ha executat a la ciutat en els darrers anys, i ha obligat els paradistes a ocupar un envelat provisional, durant els gairebé deu anys que han durat els treballs. Aquest envelat tancarà portes el dissabte anterior a la inauguració oficial del renovat mercat, l'11 de març. Aquest dia començarà el trasllat definitiu dels paradistes a la nova seu. Per tant, durant tres dies laborables, del 13 al 15 de març, estarà tancat tant l'envelat provisional com el mercat.

Tot i que inicialment la previsió era que al nou equipament hi hagués 69 parades (les mateixes que hi havia quan es van traslladar a l'envelat provisional), finalment seran 48. D'aquestes, 40 ja estan ocupades, una altra serà per a Espimsa, i les altres set sortiran a concurs una vegada estigui enllestit el plec de clàusules econòmiques i administratives. “Obrir el mercat amb un 83% de l'ocupació de botigues és tot un èxit”, va remarcar ahir la regidora, que hi va afegir que el nou Mercat Central serà una instal·lació “viva, que combinarà la modernitat i el disseny”. A la planta semisubterrània –on hi haurà el supermercat Mercadona– encara queden també per ocupar set locals comercials, que Ferrando confia tenir actius ben aviat. “Amb la seva obertura, el mercat s'anirà fent publicitat ell mateix i es podran vendre aviat els locals buits”, va dir. El mateix dia 16 també està previst que obri l'aparcament subterrani, amb 330 places. Pel que fa a l'envelat provisional, l'Ajuntament està fent una valoració del seu estat de conservació per veure si es destrueix o si es pot muntar en un altre espai i reutilitzar-lo per a altres activitats (aquesta darrera opció costaria uns 200.000 euros més). Un cop a fora, podrà començar la urbanització de la plaça Corsini, una obra licitada pel Ministeri de Foment per més de 512.000 euros. Sobre el mercat dels marxants de la rambla Nova, encara no hi ha data per traslladar-lo a la plaça Corsini.

LA FRASE

Avui és un dia trepidant; per als venedors i per a mi era important tenir una data d'obertura
Elvira Ferrando
Regidora de Comerç


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona