Infraestructures i serveis

Municipal

L'hotel d'entitats de Vic tancarà el 28 de febrer per les deficiències de l'edifici

L'Ajuntament està buscant llocs per reubicar les cinc associacions que encara hi queden

El futur de l'equipament dependrà del diagnòstic tècnic

L'hotel d'entitats de Vic, al carrer Sant Pere, té els dies comptats. L'Ajuntament de Vic ha fixat com a data límit perquè les cinc entitats que encara hi tenen seu deixin aquest espai el 28 de febrer (i no el 31 de gener com s'havia dit al principi). La degradació de l'edifici i la perillositat que representa en aquest moment fan inviable la seva ocupació. “No reuneix les normes de seguretat i la seva situació comença a ser preocupant”, explica Josep Ramon Soldevila, regidor de Ciutadania.

Per adequar l'edifici a tota la normativa de seguretat vigent, com ara en protecció contra incendis, caldria fer-hi una inversió molt important. El mes que ve els tècnics faran un diagnòstic detallat de la situació “i a partir d'aquí es veurà què fem per adequar-lo i quina utilitat li donem, però fins que no sapiguem ben bé com està no volem fer volar coloms”, afirma Soldevila. El regidor reconeix que aquest edifici de propietat municipal està molt ben situat, a tocar del centre, i “seria una llàstima desaprofitar-lo”.

A l'hotel d'entitats en aquest moment encara hi queden, pendents de reallotjar, cinc entitats: l'associació de veïns del carrer Sant Pere, Ceiba, l'Agrupació Sardanista, l'ANC Osona i l'Espai Xivarri. Tant l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO) com l'Orfeó Vigatà queden fora de l'hotel d'entitats i, per tant, no es veuen afectats. “Amb les entitats que han de marxar estem buscant alternatives i és possible que totes acabin tenint un altre local”, comenta Soldevila, que diu que la majoria de despatxos de l'hotel s'han acabat convertint en magatzems.

L'Ajuntament va començar a informar verbalment les entitats que haurien de deixar l'hotel fa un parell o tres de mesos. Una d'aquestes entitats, l'ANC Osona, explicava ahir a aquest mitjà: “Estem pendents que l'Ajuntament ens reubiqui en un altre espai, ja que és qui ens va cedir aquest, i si no n'haurem de buscar un nosaltres.”

LES FRASES

No reuneix les normes de seguretat i la seva situació comença a ser preocupant
Josep Ramon Soldevila
regidor de ciutadania de l'Ajuntament de vic
Estem mirant altres locals dins el barri, però no hi ha gaire cosa per triar i ho tenim complicat
Manel Vergara
president de l'associació de veïns del carrer sant pere de vic

Els veïns del carrer Sant Pere

De la vintena d'associacions que hi havia arribat a haver a l'hotel d'entitats de Vic, una de les que més preocupen l'Ajuntament de Vic és l'associació de veïns del carrer Sant Pere. Manel Vergara, president de l'associació, explica: “Estem mirant altres locals dins el barri, però no hi ha gaire cosa per triar i ho tenim una mica complicat.” Segons ell, l'ideal seria convertir l'hotel d'entitats en un centre cívic i que l'associació de veïns es pogués tornar a reunir al mateix edifici de dues plantes, convertit en hotel d'entitats de la ciutat fa una trentena d'anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona