Infraestructures i serveis

Adif reitera que les obres del parc Central de Girona estaran a l'abril

Carles Ribas és “prudentment optimista” sobre l'avenç dels treballs

El regidor del Projecte Ferroviari de Girona, Carles Ribas, va explicar ahir que els tècnics d'Adif els han confirmat que les obres de la urbanització de la llosa al parc Central “van en perfecta sintonia amb els terminis” i, per tant, preveuen realitzar-ho tot en el termini de cinc mesos i tenir-ho llest a finals d'abril. Ribas, per la seva banda, es mostra “prudentment optimista” sobre l'avenç dels treballs i afirma que l'Ajuntament de Girona “no ha de tenir dubtes que es farà tot el que s'ha de fer i que es farà dins del termini”.

El que sí que acabarà més tard, recorda Ribas, és l'enderroc del finger –el passadís cobert que uneix les dues estacions–, ja que es realitzarà de manera coordinada amb la construcció de la marquesina que l'ha de substituir, el projecte de la qual tot just està en exposició pública.

El regidor remarca la “bona sintonia” que hi ha amb els tècnics d'Adif encarregats del projecte amb els quals es van mantenint reunions periòdiques sobre les obres. Així, els tècnics de l'ens ferroviari i els del consistori mantenen un diàleg setmanal i la comissió de seguiment tècnica de les obres –constituïda coincidint amb l'inici dels treballs– ja ha realitzat tres reunions i la intenció és continuar-se reunint cada 15 o 20 dies. L'última reunió va ser la setmana passada i Ribas assenyala que, a més de reafirmar que tot va segons el termini previst, va centrar-se a debatre temes com ara els del sanejament, els hidrants i els llums.

El regidor del Projecte Ferroviari explica que, a més, han demanat també una reunió amb la nova directora general d'Adif Alta Velocidad, Isabel Pardo de Vera Posada, però subratlla que no és per malfiança sobre l'avenç de les obres sinó “per conèixer-la”.

Les obres de reposició de la llosa del parc Central van iniciar-se finalment de manera oficial el 22 de novembre. Durant setmanes els operaris de Copcisa –l'adjudicatària– van treballar en connexions i treballs interns que no eren visibles per a la ciutadania. La primera tasca visible va ser el 12 de gener, quan una excavadora i diversos tècnics van treballar a la part nord en la construcció de rases i desembrossament del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona