Infraestructures i serveis

transport metropolità

balanç

ATM tanca l'any amb 955 milions de viatges

Augmenta un 1,7% respecte del 2015

El metro és l'únic que no creix

El sistema de transport públic de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona va tancar el 2016 amb 955,2 milions de viatges. Aquestes dades mostren un increment d'un 1,7% més que l'any anterior; en xifres absolutes, un augment anual de gairebé 16 milions de viatges. Destaquen l'increment del tramvia, amb un 5,5%, i dels autobusos, amb un 4,3%, tant en el cas dels que gestiona directament i indirectament l'AMB com en el dels autobusos interurbans gestionats per la Generalitat. Els FGC també han augmentat un 2,2% el nombre de viatges i rodalies, un 1,6%.

El metro, en canvi, és l'únic operador de transport que ha disminuït en nombre d'usuaris respecte del 2015, tot i que continua sent el transport públic favorit dels ciutadans. ATM en un comunicat explica aquest descens del nombre de viatges per l'efecte de la conflictivitat laboral i les vagues al metro.

L'any 2016 es va batre el rècord de viatgers en el conjunt del transport públic. El creixement de tots els grups d'empreses de transport del sistema consolida la recuperació de la demanda que es va iniciar en el segon semestre del 2013, quan el març d'aquell any es va assolir el mínim. Actualment, els usuaris amb títols bonificats, tant els socials de l'AMB com els de la primera corona dels FGC i els de l'ATM, representen un 25,5% del total de viatgers en el sistema. Així, durant l'any 2016 s'han realitzat més de 243 milions de viatges utilitzant aquest títols de transport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona