Infraestructures i serveis

medi ambient

Diners europeus per al futur Espai Cràter d'Olot

El projecte del centre d'interpretació dels volcans rep dels fons Feder 1,8 milions, la meitat del que costarà

La meitat del que costarà el centre d'interpretació dels volcans de la Garrotxa, l'Espai Cràter, es pagarà amb diners dels fons Feder de la UE, tramitats per la Generalitat. L'aportació serà d'1,85 milions d'euros i la resta dels diners els haurà d'aconseguir l'Ajuntament amb fons propis, amb ajudes d'altres administracions i –si es compleixen els desitjos de l'equip de govern– aportacions del sector privat. El nou equipament ha d'estar acabat el 2020, segons el reglament dels Feder. La notícia d'aquesta aportació europea es va anunciar de manera oficial ahir a Olot, en un acte celebrat en un escenari tan simbòlic com el cim del volcà Montsacopa, amb la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l'alcalde, Josep Maria Corominas. “Serà un projecte per executar el pròxim mandat”, va manifestar l'alcalde, que va fer notar que la iniciativa s'emmarca en la política municipal de fer valer un fet tan característic i singular de la comarca com és el vulcanisme. Les futures instal·lacions estaran situades a la finca de can Mas Pomer, de propietat municipal, situada entre el cementiri i la plaça de braus, a tocar del centre de la ciutat i del volcà Montsacopa. De moment es disposa d'un avantprojecte. A curt termini es convocarà un concurs per a la redacció del projecte executiu.

L'objectiu és que a l'Espai Cràter s'expliqui el vulcanisme de la comarca de manera molt visual i interactiva, pensant tant en grups d'escolars com en turistes. També hi haurà un centre de documentació, una zona d'informació turística i una altra a disposició del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

LA DATA

2020
és l'any
en què el nou equipament ha d'estar acabat, segons el reglament dels fons Feder

“No volem massificar el turisme”

La creixent promoció del vulcanisme com a atractiu turístic d'Olot (ara mateix s'està construint un bar restaurant al cim del Montsacopa) ha posat en alerta alguns sectors de la ciutat, que temen que això comporti la massificació de determinats espais naturals, com ha passat a la fageda d'en Jordà. Sobre aquesta possibilitat, l'alcalde ahir va ser categòric: “Nosaltres estimem els volcans, no volem massificar el turisme”, va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona