Infraestructures i serveis

municipal

protesta

El nyap i el sobrecost de l'obra a Sant Muç de Rubí, a la fiscalia

Protesten un altre cop davant del ple perquè no volen pagar sis milions més d'una obra mal feta el 2008 que passarà de costar 19 milions a 35

Ja van recórrer a la justícia civil i penal sense èxit

Els veïns de la urbanització de Sant Muç de Rubí tornen a estar en peu de guerra per l'anunci del consistori del cobrament d'una nova quota –la vuitena i que el consistori diu de liquidació– per les obres d'urbanització mal executades que l'empresa Dragados va fer entre el 2003 i el 2008 i amb desviacions de pressupost que arribarien al 50%. Dijous, més d'un centenar dels 1.500 censats en aquesta urbanització, que és una de les més grans de Catalunya, va fer una casserolada de protesta per deixar clar que no volen pagar més i anunciar que el cas anirà a la fiscalia de Terrassa.

Estan pendents només que el fiscal els doni hora i admeten que és un dels pocs recursos que els queden després de sortir ja al carrer l'any 2012, de presentar més de 300 contenciosos administratius contra la interposició d'un vuitè rebut no previst o que es desestimés la demanda penal per malversació de cabals públics i falsedat documental que les dues entitats veïnals van presentar fa un parell d'anys contra el consistori i tècnics municipals, l'empresa, els redactors del projecte Enginyers Associats i l'empresa GPO contractada per fer el seguiment de les obres.

L'Ajuntament s'empara en el fet que està complint l'obligació legal de liquidar definitivament el cost de les obres recepcionades el 2011, però pels veïns, com advertia el president de l'associació de propietaris i veïns de Sant Muç, Joaquim Òdena, és “fals que aquest sigui l'últim rebut”, ja que en faltarà mig més que ja aplicarà el pròxim govern l'any 2020. De fet, l'actual govern ja admet en un comunicat que posteriorment caldrà obrir un expedient de modificació del projecte de reparcel·lació per “donar compliment a les indemnitzacions derivades de l'execució de les sentències que obliguen l'Ajuntament a ampliar l'àmbit d'urbanització”.

El secretari de l'Associació de les Valls de Sant Muç, Joaquim Gràcia, està fart que els veïns “paguin els plats trencats” per una mala gestió d'anteriors governs que no van controlar les obres amb uns treballs que van passar dels 19,9 milions d'adjudicació a 28 milions ique ara poden acabar pujant fins als 35 milions.

Òdena hi afegia que si algú ha de pagar les obres que “busquin els autèntics responsables” que van permetre que el cost dels treballs s'incrementés un 50%.

Reclamen també que s'arregli tot allò que està mal fet, com ara les esquerdes a l'asfalt o les voreres inacabades, entre altres elements, però Gràcia no es creu que l'Ajuntament encarregui un estudi d'enginyeria per veure quines coses va fer malament Dragados com s'ha compromès a fer per carta amb els propietaris.

LA XIFRA

6
milions
més calculen que costarà la liquidació d'unes obres que passaran de 19 milions d'euros a 35.

Col·lapsar l'oficina d'atenció

L'Ajuntament va anunciar fa uns dies que posarà en marxa un espai al lloc web municipal i obrirà una oficina física perquè els veïns tinguin informació personalitzada, confidencial i detallada de les dades de la seva quota, a més d'assegurar que donaran facilitats als propietaris perquè puguin fraccionar el pagament. Amb els últims increments que van afectar els veïns el 2012, el govern va calcular que el propietari d'una parcel·la tipus, d'uns 1.000 m², que havia de pagar 24.000 euros en un inici, amb el nou acord passava a pagar 2.400 euros més; és a dir, 26.400 euros. Els representants veïnals van donar consignes dijous als propietaris perquè si reben un rebut “no el paguin” fins que no tinguin resposta de la fiscalia, però sí que van aconsellar que “col·lapsin” l'oficina amb instàncies que demostrin que no estan d'acord a pagar aquestes noves quotes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona