Infraestructures i serveis

municipal

oci

Es busca consens per al parc de patinatge de Banyoles

L'equip de govern es compromet davant de l'oposició a buscar el màxim d'acord possible sobre el lloc on s'han de situar les controvertides instal·lacions

L'Ajuntament de Banyoles té al davant el repte de trobar un lloc per construir un parc de patinatge (skate park) sense que es molesti els veïns. La tria no serà fàcil, entre altres raons perquè l'equip de govern (CiU) s'ha compromès a buscar el màxim de consens, tant amb els ciutadans més directament afectats com amb la resta de grups municipals. Una altra circumstància que limita molt les possibilitats és que no es vol recórrer a la solució fàcil de construir-lo en un polígon industrial. En el ple d'ahir es va tancar definitivament la porta a fer-lo al parc Manel Saderra (es va desestimar la modificació del pla general que ho hauria fet possible), un projecte respecte al qual els veïns de la zona es van mostrar en contra argumentant les molèsties (bàsicament sorolls) que provocarien els patinadors. El regidor d'Urbanisme, Albert Tubert, va assegurar de nou que té sobre la taula diverses alternatives, però com que –amb raó o sense– es dona per descomptat que la zona que té més números per ser l'escollida és la del parc de la Draga, tant JxB-ERC com ICV van deixar clar que estan en contra d'aquesta opció. La CUP ahir no ho va dir, però també s'hi havia manifestat en contra. Sobre aquesta opció, l'alcalde, Miquel Noguer, va assegurar que es construiria amb totes les garanties. “Si s'hi posés”, va matisar per no donar res per fet.

Per la seva banda, el regidor republicà David Juan va suggerir que, en lloc de condicionar-ne un de nou a la ciutat, s'aprofités el que hi ha a la zona esportiva de Miànigues (Porqueres). “Tampoc queda tan lluny d'allà on es volia fer, al parc Saderra”, va dir.

LA FRASE

Si es posés a la Draga [l'‘skate park'] es faria amb totes les garanties. Si s'hi posés
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES

El gestionarà una associació de patinadors

El futur parc de patinatge de Banyoles serà gestionat per una associació d'usuaris de les instal·lacions, que se'n farà responsable, es va explicar en el ple d'ahir. L'entitat encara no s'ha constituït, però l'equip de govern té interès que els patinadors s'organitzin com més aviat millor perquè, entre altres raons, es té la intenció que participin en el disseny de les pistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona