Infraestructures i serveis

Els veïns definiran el parc del Botafoc al Vendrell

El govern local ha demanat una subvenció dels fons europeus per desenvolupar un gran pulmó verd

Fins a final de març els veïns poden fer propostes

El govern del Vendrell ha obert un espai d'enquesta al lloc web municipal de l'Ajuntament on els ciutadans poden donar la seva opinió sobre els usos que ha de tenir el futur parc del Botafoc. Aquest és un projecte que el govern local ha lligat a una subvenció dels fons europeus Estratègia 2020, coneguts com a estratègies de desenvolupament urbà, sostenible i integrat (Edusi).

L'objectiu del govern municipal és convertir aquest espai, que és un punt de connexió de diferents barris, en un gran pulmó verd a l'estil del parc de Vallparadís de Terrassa o el del Pescador de Cambrils. La intenció és reurbanitzar i equipar la zona adequadament per cobrir les mancances d'oci i esbarjo que hi ha al centre de la vila.

En aquesta zona hi caben elements esportius, de cultura i d'oci, i serveis. A més, el ric teixit associatiu del Vendrell obliga a donar respostes d'espai a la gran quantitat d'actes que s'organitzen al llarg de l'any. Per això, el govern local ha obert un procés participatiu que definirà els usos del futur parc.

LA XIFRA

5
són les hectàrees
que fan les dues finques que formen l'espai que es destinarà al futur parc del Botafoc.

El nou creixement intel·ligent

L'Edusi és una estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat que la UE vol posar en marxa dins de l'Estratègia Europa 2020 per garantir millores duradores de les condicions socials, econòmiques i ambientals de les ciutats de més de 20.000 habitants.

La UE ha destinat 1.000 milions d'euros a l'Estat espanyol per desenvolupar aquestes estratègies. En la primera convocatòria es va adjudicar el 70% d'aquests diners. En aquesta segona convocatòria es repartirà la resta de diners en forma de subvencions per a projectes que compleixin amb els requisits d'un enfocament integrat de creixement econòmic, mediambiental, climàtic i social. En total hi haurà 5 milions d'euros per a projectes de ciutats d'entre 20.000 i 50.000 habitants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona