Infraestructures i serveis

ferrocarrils

obres

Adif veu probable modificar el projecte del parc Central

Admet que l'Ajuntament de Girona l'ha alertat de “temes de normativa i millores”, i avisa que els tràmits duren mesos

El consistori detalla els dèficits detectats en un projecte “fet amb presses”

Adif va admetre ahir que és molt possible que s'hagi de modificar el projecte de reposició de la llosa del parc Central de Girona –cosa que farà endarrerir la finalització de l'obra de manera notable– per tal d'incorporar-hi “les propostes i indicacions” que ha rebut de l'Ajuntament de Girona, que ahir va detallar els dèficits que els tècnics municipals han detectat en un projecte “fet amb presses” arran de les inundacions, en paraules del regidor del projecte ferroviari, Carles Ribas.

Fonts d'Adif van reconèixer que des del consistori els han assenyalat “coses que cal millorar” i “temes de normativa”, i van assenyalar que s'està “estudiant la viabilitat” de les actuacions demanades. Tot i parlar de fase d'estudi, ja van apuntar que de moment a l'obra s'havien “alentit” els temes que poden estar afectats i que “si cal modificar el projecte, que possiblement caldrà”, els tràmits comporten uns terminis legals “que s'intentaran agilitzar al màxim possible”. Segons van apuntar des del consistori gironí, estaríem parlant de tres o quatre mesos. Adif va subratllar que la resta de l'obra va seguint el termini previst i que la seva intenció és arribar a un acord favorable “per a totes les parts, sobretot per als veïns de Girona” i que per això s'havia convocat una “reunió urgent” amb el president d'Adif –“que té una agenda molt complicada”– per la setmana que ve. Concretament, per dimecres 21.

Dèficits detectats

Ribas, per la seva banda, va concretar els “quatre problemes greus” detectats pels tècnics municipals un cop van poder veure els plànols de l'obra –a l'inici dels treballs–. D'una banda, no incloïa una xarxa de reg en una de les zones verdes, “cosa que té una solució fàcil”. D'una altra, tampoc estava prevista la recollida d'aigües pluvials ni com connectar-la amb la xarxa municipal, però per a això també s'ha trobat una solució gràcies als tècnics municipals, segons Ribas. Un tercer dèficit és que les sortides d'emergència acaben amb una rampa del 60%. Des del consistori es proposa posar-hi graons. I l'últim problema és que la lluminària prevista és de vapor de sodi quan a la resta de la zona són llums led. “És més cara, menys eficient i incompleix la normativa”, va explicar Ribas, que va negar que hagi proposat “millores” a Adif sinó que va circumscriure-ho tot a coses de normativa. L'única excepció és una pista poliesportiva, a tocar de la plaça d'Europa, que és un compromís antic d'Adif que tampoc està previst al projecte.

Adif considera que la proposta de lluminària és una millora però nega que incompleixi la normativa. “Es mirarà d'incorporar però exigeix una modificació, segons la llei”, van reiterar fonts de l'ens ferroviari, que també van reconèixer que a la xarxa de sanejament el consistori havia aportat una “solució millor”.

Fet un 25% del total

Ribas té clar no només que l'obra no acabarà en el termini previst –els cinc mesos d'execució acaben el 22 d'abril– sinó que s'hi està molt lluny. Va calcular que en una meitat s'ha executat al voltant del 35% i en l'altra, un 10%. En global, menys d'un 25%. Va explicar que, de fet, els treballs van començar un mes tard perquè no s'havia fet la feina topogràfica que calia abans.

El regidor va “encoratjar” els nous responsables d'Adif i de Foment a visitar les obres per veure el cas in situ i va considerar “trist” que després del “primer crit”, amb l'anunci de la situació dilluns al ple, ahir ja es veiessin més màquines a la zona. Va lamentar que la ciutat fa anys que espera una “cosa obligada per llei” i va remarcar que estaran al costat de “les decisions que adoptin els veïns”.

LES FRASES

Ja s'han alentit els treballs en els temes afectats i si cal fer una modificació al projecte hi haurà tràmits per complir
Adif

LA DATA

22.11.16
és el dia
que van començar els treballs de reposició de la llosa, que tenien en principi un termini de cinc mesos.
És un projecte deficient, amb errors i mancances, fet amb presses i que no compleix la legalitat
Carles Ribas
regidor del projecte ferroviari de l'ajuntament de girona

La CUP i els veïns reclamen que s'acceleri la reclamació judicial

La CUP va tornar a reclamar ahir que l'Ajuntament de Girona passi “de les paraules als fets” i acceleri la interposició de la demanda judicial. L'Associació de Veïns de Sant Narcís, que es va reunir ahir a la nit amb l'Ajuntament de Girona per conèixer de primera mà la situació i decidir després les accions que cal emprendre, també tenia clar que “sí o sí Girona ha de dur Adif als tribunals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona