Infraestructures i serveis

les inversions de l'estat

protesta

Manifestació de rebuig d'Adif, dissabte a Girona

Serà després de la penjada de crespons i els veïns de Sant Narcís fan una crida a partits, entitats i ciutadans

Acorden amb el consistori parlar d'una acció contundent de ciutat després del dia 21

L'Associació de Veïns de Sant Narcís pretén convertir dissabte l'acte mensual reivindicatiu que fan cada dia 18 al parc Central en una “manifestació de ciutat” de rebuig d'Adif, arran de les darreres notícies sobre un nou retard en els treballs per introduir-hi millores i canvis per tal d'adaptar-lo a la normativa vigent. La idea és fer primer, a les set de la tarda, la ja tradicional penjada mensual de crespons negres –que aquest mes anirà a càrrec del sector de l'hostaleria– i just després la manifestació.

El president de l'associació, Xavier Reyner, va fer ahir una crida a partits, entitats i ciutadans en general a afegir-se a la mobilització i mostrar l'indignació de la ciutat per la interminable situació de la zona. Reyner, que admet que els actes mensuals estan tenint menys poder de convocatòria del que esperaven quan van emprendre la campanya, espera que ara la ciutadania sí que reaccioni “davant un nou incompliment” de l'ens ferroviari. Així, assenyala que potser fins ara molts no s'hi havien implicat perquè creien que el tema estava finalment en vies de solució, ja que fins ara tant Adif com l'Ajuntament mantenien que les obres de reposició de la llosa anaven sobre el termini previst i a l'abril per fi el parc Central s'hauria recuperat. Reyner insisteix molt, a més, en la importància de les mancances que hi ha en temes de seguretat, i considera molt greu que el TAV circuli des de fa més de quatre anys i encara hi hagi “vuit sortides d'emergència inacabades”.

Esperant la reunió

Els veïns es van reunir dimarts al vespre amb els regidors del projecte ferroviari, Carles Ribas, i del barri de Sant Narcís, Joan Alcalà, per conèixer la situació. En la trobada, van demanar una “acció contundent de ciutat” i algunes veus van demanar un acte de tallada de vies i aturada dels trens. Els regidors, però, els van demanar que s'esperin a la reunió que han de tenir el dia 21 a Madrid amb el president d'Adif per veure finalment com queda la situació. Els veïns, però, ja van deixar clar que creuen que cal començar “la via judicial immediatament”. L'Ajuntament ho està preparant de fa temps amb la idea de fer-ho quan acabessin les obres. Segons va explicar l'alcaldessa dilluns en el ple, aquesta setmana tindrà un primer esborrany de l'informe que va demanar amb els fets i incompliments susceptibles de ser denunciats, i ara s'estudiarà les conseqüències jurídiques de cadascun d'ells.

LA FRASE

Volem convertir l'acte de dissabte en un manifestació de ciutat de rebuig d'Adif
Xavier Reyner
president de l'associació de veïns de sant narcís

LA DATA

22.11.16
És el dia
que van començar les obres reposició de la llosa, que havien de durar 5 mesos. Ja és clar que duraran més.

LA XIFRA

103
mesos d'obres
al parc Central es compliran aquest dissabte. Van començar el 18 d'agost del 2008.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona