Infraestructures i serveis

tribunals

indemnització a abertis

Foment recorrerà la sentència que l'obliga a indemnitzar Abertis

La sentència dona la raó a la companyia en l'assumpte de les compensacions per tràfic garantit

El Ministeri de Foment recorrerà davant del Tribunal Suprem la sentència de la sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Madrid que l'obliga a indemnitzar Acesa, participada per Abertis. Foment no comparteix el criteri del tribunal segons el qual el dret a cobrament pretès per Acesa s'ha de comptabilitzar com a actiu financer. Acesa és titular de la concessió per a la construcció, conservació i explotació de les autopistes AP-7 i AP-2. Foment recorda que la sentència no entra a considerar la naturalesa dels saldos anuals que s'han de comptabilitzar a cada exercici, perquè el tribunal no es considera competent per fer-ho.

El Ministeri també recorda que aquest tema està actualment pendent de resolució del Tribunal Suprem, d'un recurs contenciós administratiu presentat per Acesa el juny del 2015. Segons el govern espanyol, la resolució d'aquest recurs ha permetre superar els dubtes sobre la manera de calcular el saldo de compensació establert al Reial Decret 457/2006, en què es va establir la modificació de la concessió de l'AP-7 derivada de la construcció d'un seguit d'obres d'ampliació de capacitat de l'autopista.

Cal recordar que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha emès una sentència favorable a la interpretació d'Abertis sobre els comptes de l'exercici del 2011 on la gestora d'infraestructures defensava la necessitat d'unes compensacions sobre el tràfic garantit que havia d'assumir el Ministeri de Foment. La delegació del govern espanyol en les societats concessionàries d'autopistes propietat del Ministeri de Foment va anunciar que no faria efectives les compensacions que demanava Acesa, participada per Abertis, ni la seva corresponent actualització financera com a part del conveni i també discrepava del tractament comptable que feia Abertis de les inversions realitzades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona