Infraestructures i serveis

rodalies

soterrament de vies

Foment accepta la proposta per cobrir l'R2 a Montcada

Tècnics de totes les parts implicades treballaran conjuntament en l'estudi preliminar de l'agència de desenvolupament urbà Barcelona Regional

D'aquí a tres setmanes hi haurà una altra reunió

Representants de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), que depèn del Ministeri de Foment, i membres de l'Ajuntament de Montcada i Reixac i també del govern es van reunir ahir a Madrid per buscar solucions a la integració de l'R2 a l'altura d'aquesta localitat del Vallès Occidental. Més de dues hores de reunió no van ser en va; l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, va explicar ahir que Madrid havia acceptat l'estudi preliminar de l'agència de desenvolupament urbà Barcelona Regional per començar a treballar en el cobriment de les vies al municipi.

Aquest estudi, que està en una fase preliminar, deixa de banda el projecte que Foment va presentar el 2007 i en què es necessitava una tuneladora per fer subterrànies les vies de l'R2 a Montcada. La nova proposta de l'agència de desenvolupament urbà Barcelona Regional opta per avançar cavant en trinxera i construir el túnel en pantalla. Un túnel que “anirà des de Vallbona fins passat el riu”, va assenyalar Campos.

L'alcaldessa va admetre que en l'informe falta concreció; per això, tècnics de totes les parts implicades treballaran conjuntament. Han programat una reunió per d'aquí a tres setmanes en què es podria concretar el calendari i el cronograma de les obres, així com el pressupost definitiu de l'obra, que Campos situa entorn dels 200 milions d'euros.

L'alcaldessa de Montcada i Reixac va sortir satisfeta de la reunió, amb la impressió que s'havia produït un punt d'inflexió entre totes les parts. Va agrair la feina feta per les institucions i la plataforma pel cobriment, i també va advertir: “Encara queda molt per fer, no podem aixecar el peu de l'accelerador.”

LA FRASE

Encara queda molt per fer, no podem aixecar el peu de l'accelerador
Laura Campos
alcaldessa de montcada i reixac

Un total de 168 persones hi han perdut la vida

La indignació dels ciutadans de Montcada i Reixac ve de lluny, i està carregada de motius. Les manifestacions per reclamar el cobriment de les vies s'han anat produint com un degoteig constant. L'objectiu d'aquestes queixes veïnals era aconseguir posar fi a la mortalitat dels passos a nivell, ja que 168 persones han perdut la vida travessant un dels dos passos a nivell que hi ha al municipi. Només des de començament d'any hi ha hagut dos atropellaments; l'última víctima, de 16 anys, va ser el febrer passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona