Infraestructures i serveis

ferrocarrils

expedient

La Generalitat obrirà un expedient informatiu a Renfe pels incidents sobre els trens de Rodalies al seu pas per Glòries

El conseller de Territori assegura que la circulació dels trens per sota de la plaça és segura

Renfe contesta al Govern que sí va informar sobre les incidències a Glòries i que no va rebre resposta

La Generalitat obrirà un expedient informatiu a Renfe per la caiguda de pols i sorra que han impactat sobre la circulació dels trens de Rodalies al seu pas per sota de la Plaça de les Glòries, segons ha anunciat Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat. Rull ha fet aquest anunci en el transcurs de la conferència al fòrum Barcelona Tribuna sota el títol 'Quines infraestructures per a quin país?', que organitza 'La Vanguardia', Amics del País i l'Associació espanyola de directiu (AED).

Rull ha assegurat davant als assistents a la conferència que el Departament havia tingut coneixement dels incidents a través dels mitjans de comunicació perquè en cap moment ni Renfe ni Adif han informat d'aquests incidents a la Generalitat. Rull ha afirmat que la circulació de trens per aquesta plaça és segura per als usuaris.

Rull ha afirmat que ''no és acceptable'' que ni Renfe ni Adif hagin informat al Govern sobre els incidents que s'han registrat sobre el trens de Rodalies que circulen per sota de la Plaça de les Glòries.

El conseller ha assegurat que aquest mateix dilluns han parlat amb Renfe i Adif per dir-los que ''no pot ser que una informació tant rellevant'' no hagi estat informada al titular formal del servei de Rodalies que és la Generalitat. Rull ha afirmat que això no hagués passat de la mateixa manera si els incidents s'haguessin registrat en les línies de FGC.

El titular de la cartera de Territori ha volgut subratllar que els usuaris poden estar tranquils perquè els trens que circulen per sota de la plaça de les Glòries ho fan amb plena seguretat ferroviària.

Avís per SMS

Renfe ha contestat aquest dilluns a la tarda al conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, que sí va informar sobre les incidències a Glòries l'abril de l'any passat. Cal recordar que aquestes incidències han causat que el Govern hagi anunciat l'apertura d'un expedient informatiu a la companyia per la caiguda de pols i sorra que han impactat sobre la circulació dels trens de Rodalies al seu pas per sota de la Plaça de les Glòries. Des de Renfe s'explica que es mantenen diversos canals de comunicació amb el Govern, i que un d'aquests canals, via SMS, és el que es va fer servir el 28 i el 29 d'abril per comunicar l'afectació a les vies. A més, la companyia afirma que no va rebre cap resposta per part de l'executiu català.

Des de Renfe s'ha difós el contingut dels tres missatges SMS que va enviar el 28 i el 29 d'abril. El primer enviat el 28 d'abril, a les 20.28 h, deia: “Obstacles via. Per fang en vies procedent obres externes, limitació velocitat tram La Sagrera Meridiana - Arc Triomf. Afectacions superiors 30 m”.

Mitja hora més tard, a les 20.54 h, se n'enviava un segon: “Obstacles via. Per fang en vies procedent obres externes. Afectacions actuals aproximades de 15 minuts”.

El tercer missatge SMS es va enviar, segons Renfe, l'endemà, el 29 d'abril a les 05.11 h de la matinada: “Obstacles en via. Retirat el fang de les vies en tram Sagrera Meridiana - Arc Triomf queda restablerta la circulació amb normalitat”.

Fonts de Renfe han explicat que no es van fer més comunicacions que aquestes perquè les afectacions “van ser mínimes”, però han volgut deixar clar que, en tot cas, tampoc van rebre cap mena de resposta des de la Generalitat.

Pel que fa a l'expedient informatiu, les mateixes fonts han indicat que tan bon punt el rebin el contestaran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona