Infraestructures i serveis

aeroports

girona

El mercat britànic creix un 85% aquest estiu a l'aeroport

S'oferiran un 25% més de places que l'estiu del 2016

Aquesta temporada hi haurà més companyies operant

“Canvi de tendència” aquesta temporada d'estiu a l'aeroport de Girona. Així ho assegurava ahir el director de la infraestructura, Lluís Sala, que, entre d'altres motius, ho atribueix a nous mercats i la diversificació de companyies. Ryanair es manté com la companyia que ofereix més vols, seguida, per primer cop, de la britànica Jet2. En total, són tretze les companyies que volen aquest estiu des de l'aeroport de Girona –l'any passat eren nou– i el nombre de places ofertes passa d'1.563.728 a 1.962.356, un 25% més, i també es preveu un 26% més de moviments d'avions (enlairaments i aterratges).

Pel que fa als mercats, un 35% dels vols d'aquest estiu tenen com a origen o destinació el Regne Unit, una xifra que suposa un increment del 85% respecte de l'estiu del 2016. D'aquesta manera es recupera un mercat que, històricament, havia estat líder a Girona però que en els últimrs anys s'havia vist superat per l'italià. També augmenten les relacions amb els països de l'est d'Europa. Del total de seients a la venda, un 12,86% són per a vols amb aquests països i això representa un 30% més que la temporada anterior. Només amb Polònia, el nombre de destinacions creix un 38,2%. Pel director de l'aeroport, aquest és un mercat amb tendència a l'alça els pròxims dos anys i per tant “hi ha moltes possibilitats de creixement”. Sala confia en el futur de l'aeroport com a “producte complementari” del del Prat. “Podem oferir un producte diferent, més senzill, còmode i econòmic per a les companyies”, i va confirmar que no hi ha cap companyia interessada a recuperar el vol Girona-Madrid.

LA DATA

1.04.2017
L'aeroport
de Girona celebra que fa 50 anys que es va inaugurar.

L'aeroport fa cinquanta anys l'1 d'abril

L'1 d'abril farà 50 anys de la inauguració de l'aeroport Girona-Costa Brava. Per celebrar-ho, Aena està enllestint diversos actes. Entre d'altres, una exposició de fotografies històriques de tota la trajectòria de la instal·lació i una altra del centenari de l'aviació. També preveu una jornada de portes obertes a l'aeroport, actes conjunts amb d'altres administracions, com la Cambra de Comerç, i accions de caràcter intern, tot al llarg de l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona