Infraestructures i serveis

L'Ametlla de Mar renova i impulsa el front marítim

Es reordenen els molls per atreure noves activitats nàutiques i es remodela el passeig Marítim

Ajuntament i Ports busquen consensos per al nou edifici

Un passeig Marítim integrat al municipi amb un port que combini l'activitat pesquera amb iniciatives nàutiques i d'oci per impulsar la dinamització econòmica. És l'objectiu de la primera fase de les obres d'urbanització del front marítim de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).

Amb una inversió de Ports de la Generalitat de 380.000 euros, els treballs van començar dilluns i està previst enllestir-los per Sant Joan. Es reordenarà el moll de pesca i el moll de ribera, amb nous pantalans flotants. “Aconseguim dotar el sector pesquer caler d'unes millors infraestructures i donar un impuls al nostre port cap a activitats nàutiques, per permetre incrementar els actius turístics”, va assegurar ahir l'alcalde, Jordi Gaseni.

El projecte també integrarà el passeig Marítim amb el municipi i pretén millorar la mobilitat i les zones d'aparcament. “Ha de revitalitzar la façana marítima de la Cala amb noves activitats que generin riquesa i ocupació al municipi”, hi afegeix el gerent de Ports i també caler, Joan Pere Gómez.

LA FRASE

Aconseguim dotar el sector pesquer de millors infraestructures i impulsar el port
Jordi Gaseni
alcalde de l'ametlla de mar

Negociacions obertes per l'edifici

La segona fase de remodelació del front marítim de l'Ametlla de Mar preveu un nou edifici amb usos socials i comercials, al costat de l'antiga llotja de pescadors. De moment, però, el consistori i Ports de la Generalitat no estan d'acord amb “l'estètica” de la construcció i la integració a la zona portuària. Després de les tibantors inicials, s'han obert negociacions per consensuar la inversió, de 600.000 euros.

“Aquesta inversió l'Ametlla no la pot perdre i si aquest any no es fa la inclourem al pla d'inversions 2018-2021”, va assegurar ahir el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyat de l'alcalde i el delegat del govern a les Terres de l'Ebre. “Volem el millor per als ciutadans de la Cala”, asseguren tant des del consistori com des de Ports.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona