Infraestructures i serveis

Xarxa ferroviària

Més d'un milió de passatgers al TAV Barcelona-Girona

Durant l'any passat va portar tants passatgers com gairebé la línia Barcelona-Tarragona en nou anys

Des de l'entrada en servei el 2013, s'ha arribat a 3,1 milions d'usuaris fins a finals de març

La línia d'alta velocitat (TAV) Barcelona-Girona va igualar en tot l'any passat el nombre de passatgers de la línia Barcelona-Tarragona al llarg de nou anys. Així, durant el 2016 van utilitzar la línia entre la capital catalana i la gironina 1,01 milions de persones contra els 1,06 milions del trajecte entre Sants i el Camp de Tarragona des del 2008, segons els registres de passatgers de Renfe fins al 31 de març d'aquest any als quals ha tingut accés l'ACN.

Des del 2008, el servei Avant, que actualment comunica les quatre capitals catalanes mitjançant l'alta velocitat, ha sumat 10,7 milions de passatgers. L'any passat, va aconseguir els seus millors resultats amb 2,05 milions de viatgers, 1,45 milions dels quals corresponen al corredor Barcelona-Girona-Figueres, i la resta –597.400–, al corredor Barcelona-Tarragona-Lleida.

Per contra, la davallada més important es va produir el 2012, quan es va passar dels 812.500 usuaris del 2011 als 722.200 a causa de la crisi, un 11,1% menys. A partir del 2013, amb l'entrada del corredor Barcelona-Girona-Figueres, la xifra total es va enfilar fins als 1,4 milions de viatgers (+95%). Precisament, aquell any el trajecte Barcelona-Figueres va assolir el seu màxim –465.800 passatgers–, ja que encara no hi havia connexions directes entre la capital catalana i França i calia fer transbord a l'estació de Figueres-Vilafant.

3,1 milions

Tot i entrar en servei el 2013, la línia Barcelona-Girona ha sumat 3,1 milions d'usuaris fins al 31 de març, una tercera part del total dels passatgers des que el 2008 va començar a operar l'alta velocitat entre Barcelona, Tarragona i Lleida; mentre que, si s'hi afegeixen els 1,9 milions del trajecte Barcelona-Figueres i els 176.600 entre Figueres i Girona, suposen el 48,7% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona