Infraestructures i serveis

Infraestructures

La Garrotxa reclama el desdoblament de la C-66 entre Cornellà i Besalú

El Consell Comarcal aprova una moció del grup del PSC en què es demana que les pròximes obres de millora no impliquin oblidar l'“autovia”

El Consell Comarcal de la Garrotxa demanarà a la Generalitat que mantingui el projecte de desdoblament de la carretera com a solució definitiva per a la millora de la C-66 entre els termes de Cornellà del Terri (Pla de l'Estany) i Besalú. La decisió, presa en el ple de dijous (tots els grups hi van votar a favor, menys la CUP, que es va abstenir), obeeix a una moció en aquest sentit que havia presentat el grup del PSC. La iniciativa socialista sorgeix arran de la imminent execució d'unes obres de millores parcials en el traçat, un fet que –tem el PSC– podria relegar de manera indefinida la construcció de l'autovia. L'equip de govern (PDeCAT-Demòcrates), a través del president de l'ens, Joan Espona, va deixar clar que, per a ells, les pròximes intervencions, reclamades des del territori sobretot per motius de seguretat, són compatibles amb la reivindicació del desdoblament.

El projecte

El desdoblament ja està dibuixat des de fa molts anys. La primera versió del document es va treure a exposició pública el 2004. Aleshores el pressupost estimat era de 80 milions d'euros, però posteriorment s'hi van anar introduint diverses millores que van encarir -lo, fins a arribar als 172 milions. Es preveia que l'autovia ja estigués enllestida el 2010, però la crisi econòmica va deixar-la aparcada. L'avantprojecte inclou dos túnels de doble galeria a Serinyà i a Fares (Sant Ferriol), així com un viaducte nou per salvar el riu Ser. El desdoblament començaria a l'inici de la variant de Banyoles (a l'altura d'Haribo) i s'acabaria als enllaços amb l'A-26, a Besalú.

Espona completarà el mandat

“Tinc clar que d'aquí a quatre anys no em presentaré a l'alcaldia [de Sant Joan les Fonts, el municipi d'on és alcalde] i, per tant, el 2019 tampoc aspiraria a presidir el Consell. Que hi hagi un relleu a la meitat és una bona manera d'entrar per a qui em substitueixi”, va manifestar Joan Espona el juliol del 2015, amb motiu de la seva reelecció com a president del Consell de la Garrotxa. Tot i això, Espona es va voler curar en salut i hi va afegir: “Això és el que pensem ara, però en aquests temps a vegades les coses es compliquen i ves a saber què passarà quan hi estiguem pel mig.” Va fer bé de puntualitzar això últim, ja que finalment Espona –president de l'ens des del 2006– completarà aquest mandat. La decisió, que ja circulava de manera oficiosa, la va anunciar ell mateix en el ple d'aquest dijous, arran d'una pregunta sobre el tema que li va formular la consellera de la CUP Sílvia Pagès. “Si tinc salut i els companys [PDeCAT i Demòcrates] m'ho permeten, seguiré tot el mandat”, va afirmar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona