Infraestructures i serveis

Transport

El metro tornarà a fer vaga dilluns

Els sindicats apunten que l'empresa els ha entregat aquest divendres un nou redactat amb “algun petit moviment” basat en la proposta d'ahir

Els sindicats del metro de Barcelona han decidit mantenir la vaga per dilluns vinent tot i els avenços en les negociacions d'aquesta setmana. Els sindicats i la direcció de TMB s'han tornat a reunir aquest divendres per intentar desencallar la negociació del conveni col·lectiu. Segons CCOO, aquest matí la direcció de l'empresa els ha entregat un nou redactat amb “algun petit moviment” basat en la proposta oferta pels representants dels treballadors aquest dijous i en l'àmbit de la mediació de la Direcció General de Relacions Laborals de la Generalitat han treballat en el nou document amb les propostes presentades per les dues parts per intentar “apropar postures”, No obstant, segons la UGT, tot i l'apropament d'algunes de les matèries tractades, les dues parts es mantenen “allunyades” en els principals esculls de la negociació.

En la reunió d'aquest dijous, l'empresa i la mediació van demanar suspendre la vaga per continuar negociant els punts de desacord que queden pendent però els sindicats han volgut mantenir l'aturada prevista per dilluns que ve després que la reunió hagi acabat sense acord. TMB ha assegurat que s'han produït “avenços significatius” entre l'empresa i sindicats en les quatre reunions entre l'empresa i sindicats que s'han dut a terme aquesta setmana.

Així, TMB recorda que amb motiu de les aturades convocades pel comitè d'empresa tots els dilluns laborables en diferents franges horàries, el servei de metro es veurà afectat “notablement” una altra vegada aquest dilluns, 22 de maig. Durant la vaga es mantindran els serveis essencials del 40% en les aturades que coincideixen amb hores punta i del 20% en hores vall. En aquestes franges el servei previst serà del 40% de 7 a 9h i de 16 a 18h i del 20% de les 20.30 a 22h i de 22 a 22.30h “amb l'avís que les alteracions començaran abans i s'allargaran fins més tard a causa del temps necessari per a la retirada i la incorporació de trens”.

D'altra banda, l'aturada de la tarda pot afectar el telefèric de Montjuïc, un servei que té el manteniment assignat al personal de Metro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona