Infraestructures i serveis

transports

vaga al metro

La vaga de metro obliga a fer regulacions a la Sagrera

El nombre de validacions s’ha reduït un 22% a primera hora del matí

El torn de matí del sisè dilluns de vaga al metro de Barcelona ha finalitzat a les nou d’aquest matí sense incidents, segons TMB, tot i que des de les 07.40h ha calgut fer regulacions de passatge a la parada de la Sagrera, a la línia 5, per motius de seguretat i evitar aglomeracions a les andanes. Els combois han funcionat només al 40% durant les dues hores d’aturada i a partir de les nou s’han anat incorporant de forma progressiva al servei, de manera que les freqüències normals de pas no s’estan recuperant immediatament després de la finalització d’aquest torn d’aturades. Segons els sindicats, la vaga ha tornat a tenir un seguiment del 95% i han reclamat la dimissió del director de la Xarxa de Metro, Marc Grau. Durant les dues hores de vaga, el nombre d’usuaris de metro s’ha reduït un 22% respecte la mateixa franja en un dia normal.

El següent torn serà de quatre a sis de la tarda, quan els trens funcionaran al 40%, i de dos quarts de nou del vespre a dos quarts d’onze de la nit, que ho faran al 20%.

Mentrestant, la direcció de l’empresa i els representants dels treballadors continuen sense arribar a un acord que permeti desconvocar les protestes convocades per cada dilluns laborable de manera indefinida.

La mediació de Treball va fer a finals de maig una proposta de conveni col·lectiu que ha estat avaluada i negociada per les dues parts. La direcció demana ara al comitè d’empresa que permeti als treballadors del Metro poder votar aquest nou document de conveni, però els sindicats consideren que cal seguir negociant i mantenen les convocatòries de vaga per cada dilluns laborable.

La setmana passada, fonts de l’operadora van assenyalar que la proposta de conveni incloïa avenços en els àmbits més conflictius com són les contractacions, la jornada laboral o els salaris, que estarien “al límit de la llei de pressupostos”. La direcció va demanar que els treballadors coneguessin directament aquesta proposta i que, en cas d’acceptar-la, es pogués desconvocar les vagues previstes per tots els dilluns laborables. Tanmateix, l’operadora ha demanat “paciència” als usuaris de cara a les aturades parcials previstes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona