Infraestructures i serveis

Dibuix participatiu de la via verda del Ter, a Camprodon

Les obres al passeig Maristany s’han paralitzat per l’oposició veïnal

L’Ajuntament lidera ara un procés obert

El traçat de la via verda del Ter al pas pel passeig Maristany de Camprodon està decidit des de fa anys, però ara que s’han iniciat els treballs de construcció, s’han hagut de paralitzar per l’oposició dels veïns. L’Ajuntament ha reaccionat amb agilitat i, després d’asseure’s en una taula amb representants del Departament de Territori i Sostenibilitat, que és qui executa el projecte, i dels veïns, ha decidit no tenir pressa i obrir un procés participatiu. Cal tenir en compte que el passeig Maristany és una de les joies urbanístiques del municipi. L’alcalde, Xavier Sala, ha informat que es tracta d’obrir un període de reflexió, d’escoltar els veïns i de dissenyar traçats alternatius de menys impacte al passeig. “Serà l’Ajuntament, a partir de les conclusions d’aquest procés de debat, qui proposarà a la Generalitat de quina manera s’ha d’executar el tram que passa pel Maristany”, ha indicat. I, a més, hi ha afegit: “Aquestes consultes ciutadanes potser es podrien haver fet fa anys, quan es va redactar el projecte i definir el traçat, però les farem ara i segur que entre tots ens en sortirem i la via verda serà una realitat d’aquí a poc temps.”

L’alcalde ha remarcat que es tracta d’un projecte iniciat el 2010 i que durant els últims anys s’hi ha treballat perquè pugui ser una realitat tan aviat com sigui possible. “Es tracta d’un projecte molt important per a la promoció turística i econòmica de la vall de Camprodon. Cal reconèixer l’esforç de la Generalitat per realitzar aquesta inversió, superior als 4 milions d’euros i que inclou el tram entre Camprodon i Llanars”, ha manifestat.

Aquesta via verda dona continuïtat fins a Setcases a la ruta del ferro i del carbó, que uneix Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i Ogassa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona